Continutul Principal

Sedința Camerei Deputaților din 12 septembrie 2018

Data: 16 noiembrie 2018 |  Autor:

Declaraţii politice şi intervenţii ale deputaţilor:   Mihaela Huncă – declaraţie politică având titlul: În anul Centenarului Marii Uniri a României, calea corectă este cea a conlucrării şi a colaborării dintre români, nu a dezbinării;

Doamna Mihaela Huncă:

Mulţumesc, domnule preşedinte.

Obiectul declaraţiei politice – „În anul Centenarului Marii Uniri a României calea corectă este cea a conlucrării şi a colaborării dintre români, nu a dezbinării”.

Stimate colege şi stimaţi colegi,

Suntem în anul Centenarului Marii Uniri a României şi nu trebuie să intrăm în jocul dezbinării!Cred cu tărie că unicul drum, pe care avem obligaţia să mergem, este al unităţii românilor, al colaborării pentru un scop care transcende mizele politice mărunte sau de moment. Calea corectă este calea Unirii. România are obiective mult mai importante decât lupta unor politicieni trecători prin scena publică, luptă lipsită de conţinut pentru oamenii care ne-au votat!

E mult mai important ce facem noi, ca ţară, pentru a ne apăra interesele pe plan european. Pentru cetăţeni e mult mai important ca România să absoarbă fondurile europene, pe care le are dispoziţie, ca să aducă dezvoltare în societatea românească.

Tot ce suntem astăzi, ca ţară şi ca popor, datorăm unor predecesori vizionari, patrioţi, unor oameni a căror conştiinţă faţă de România ar fi trebuit să fie un model pentru întreaga clasă politică de azi.

Acestea sunt modelele din politică la care prefer să mă raportez. Ar fi fost cu siguranţă un moment potrivit ca, în acest an Centenar, toţi, cei care facem parte din clasa politică de azi, să ne lăsăm orgoliile deoparte şi să ne întoarcem la modelul predecesorilor noştri care au realizat Marea Unire.

Vă mulţumesc.

Deputat neafiliat, Mihaela Huncă.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.