Continutul Principal

Sedința Camerei Deputaților din 9 mai 2018

Data: 16 noiembrie 2018 |  Autor:

Declaraţii politice şi intervenţii ale deputaţilor: Daniel Constantin – consideraţii despre Ziua Regalităţii;

Domnul Daniel Constantin:

Ziua Regalităţii reprezintă un reper istoric fundamental, fără de care demnitatea statalităţii şi suveranităţii statului român nu ar avea forţa simbolică pe care o recunoaştem astăzi.

Un popor demn este doar cel care îşi asumă, îşi afirmă şi îşi apără, prin acţiune politică şi curaj militar, identitatea, istoria şi tradiţia unei limbi comune, dezvoltate în cadrul unei culturi cu vechime şi tradiţie. Este ceea ce s-a obţinut cu ocazia Războiului de Independenţă, purtat cu devotament şi asumare deplină de armata română condusă de Maiestatea Sa Regele Carol I.

Regalitatea a strâns într-o singură inimă zestrea şi năzuinţele românilor de sute de ani.

Pentru orice român care îşi cunoaşte istoria, data de 10 mai rămâne o zi de profundă valoare şi semnificaţie. Este ziua asumării depline a statutului nostru ca popor civilizat, modern şi independent, în rândul naţiunilor europene dezvoltate, şi momentul majoratului nostru ca naţiune.

Astăzi, în an Centenarului, depinde doar de noi ce urmează să facem cu aceste valori, plătite scump de înaintaşii noştri. Îndemn pe fiecare român onest să fie asemenea lor, Pro România!

 

 

 

 

 

 

 

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.