Continutul Principal

Victor Ponta a condus în perioada 2012-2015 cel mai performant Guvern de după Revoluție.

A întărit instituțiile statului și a adus bunăstare, corectitudine și bun-simț în
relația dintre stat, mediul de afaceri și cetățean.
Guvernul Ponta a scos România din criză, fiind artizanul celei mai mari creșteri
economice din Uniunea Europeană.
Corina Crețu și Victor Ponta sunt oameni care ne pot face din nou frecventabili în Parlamentul European și în marile cancelarii europene.

Un CV de profesioniști

Guvernarea Ponta a realizat următoarele:

Gradul de absorbție a fondurilor europene a crescut de de la 7% la peste 90%, adică 17 miliarde de euro, la care se adaugă subvențiile pentru fermieri;

A scăzut TVA la alimente la 9%;
Preocupare constantă pentru reducerea taxelor și impozitelor: peste 100 de taxe și impozite fiscale sau parafiscale au fost eliminate;

A luat măsuri de relaxare fiscală fără precedent: scăderea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea impozitului pe dividente de la 16% la 5%;

A scăzut deficitul bugetar de la 5,4% din PIB în 2011, la 0,8% în 2015 (a atins
ținta de sub 1% din PIB prevăzută în Tratatul fiscal);

La sfârșitul guvernării, a reușit să plătească tot împrumutul luat de Băsescu de la FMI în timpul crizei (10 miliarde de euro) și să lase în Trezorerie peste 9 miliarde de euro, adică necesarul de finanțare al țării pe 5 luni;

În 2015, Guvernul Ponta a lăsat o Românie care îndeplinea conform BNR toate
criteriile de convergență nominală privind aderarea la zona euro;

Un prezent ce ne pereclitează viitorul

Consecința firească a măsurilor economice și sociale dezastruoase luate de cuplul Vâlcov-Teodorovici, cu girul lui Liviu Dragnea, vor aduce o criză profundă în România.
Cei doi au bulversat sistemele și piețele financiare prin tot felul de ordonanțe de urgență aberante (OUG 114) care nu au fost discutate cu mediul de afaceri și partenerii sociali și nu au beneficiat de studii de impact.
Noile taxe și impozite aplicate companiilor din energie, telecom și sistemului bancar au fost transferate în final pe spatele populației, care de la lună la lună este nevoită să plătească facturi mai mari la gaze și utilități, prețuri mai mari la alimente, abonamente mai mari la telefonie și internet sau rate enorme la bănci.

În fiecare săptămână, Guvernul se împrumută cu miliarde de euro la dobânzi istorice pentru a plăti salarii și pensii, nu pentru a construi spitale și autostrăzi. Avem inflație record (7,8% din 2016), leul scade în raport cu euro, iar dobânzile cresc în mod accelerat.

În acest context, Guvernul actual este incapabil să acceseze fonduri europene ca să facă investiții și să dea de lucru economiei. Au reușit să atragă doar 26% din banii destinați României, deși avem un comisar european- Corina Crețu-, care a depus toate eforturile pentru a sprijini proiectele de dezvoltare ale României.
Toate aceste lucruri sunt semne evidente că intrăm în derapaj economic și social, adică ne apropiem de recesiune și criză economică.

Ce-i de făcut?

Un vot pentru PRO România înseamnă un vot pentru competență profesională și politică. Victor Ponta și echipa sa au experiența necesară pentru a reuși reconstrucția României, pe două paliere: instituții și sisteme fundamentale și proiecte de dezvoltare.

Echipa PRO România de viitori europarlamentari își propune să:
Programul Europe Startup Continent
– acordarea de suport (finanțare, mentorat, educație antreprenorială) pentru
dezvoltarea a 1 milion de startup-uri la nivel european ( inițiativă susținută de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii);
Stimularea antreprenoriatului prin educație antreprenorială din liceu, mărirea bugetelor alocate unor programe precum Start-up Nation și Start-up Plus, asistență pe perioada derulării proiectelor europene și stimulare a creditării
prin instrumente de garantare și contra-garantare din fonduri europene;
Promovarea produselor românești pe piețele externe, prin promovarea intereselor exportatorilor români la Bruxelles.

Un vot pentru PSD la alegerile europarlamentare este un vot împotriva României, este un vot anti-România.

Un vot pentru PRO România la alegerile europarlamentare înseamnă un vot pentru Victor Ponta, Corina Crețu, Mihai Tudose, Iurie Leancă și pentru o echipă de profesioniști. Este un vot pentru o echipă care ține cu țara, un vot pentru a rămâne în UE.

Votează PRO România pe 26 mai, poziția 3 pe buletinul de vot.

PRO România Ține cu România!