Continutul Principal

Bogdan Ivan: Deputații PSD nu știu ce votează și induc în eroare!

Data: 18 aprilie 2019

Recent, deputații au votat modificarea legislației care vizează domeniul schiabil din România. Concret, sintagma ”Ministerul Turismului” a fost înlocuită cu autoritatea centrală cu responsabilitate în domeniu. Este vorba, cu alte cuvinte, tot despre Ministerul Turismului.
”Deputatul PSD Ioana Bran, fost ministru al Tineretului și Sportului, votează și nu știe ce votează. Nu numai că face confuzii grave, dar își și susține public ideile, inducând în eroare românii și factorii de decizie care vor să investească în turismul românesc. Camera Deputaților a votat înlocuirea sintagmei în eventualitatea în care, dacă Ministerul ar avea în viitor altă denumire, instituția să poată aviza în continuare proiectele din domeniul schiabil. Doamna deputat PSD Ioana Bran nu înțelege acest lucru. Susține că Ministerul Turismului a fost scos din tot ceea ce înseamnă studii de prefezabilitate, fezabilitate sau proiectare și finanțarea acestora”, punctează Bogdan Ivan, liderul PRO România Argeș și coordonatorul Departamentului de Turism al partidului la nivel național.
”Departamentul de Turism al PRO România le atrage atenția deputaților PSD, care nu știu ce votează, dar și guvernanților, că situația în care Ioana Bran a pus Ministerul Turismului este alarmantă. Incapacitatea de înțelegere a acestui deputat PSD poate avea urmări grave. Doamna fost ministru continuă incompetența Guvernului Dăncilă, iar factorii interesați de turismul românesc pot fi grav induși în eroare din cauza unor astfel de politicieni”, mai precizează Ivan.
Coordonatorul PRO România Argeș atrage atenția și asupra fondurilor europene din turism, un alt sector în care Guvernul Dăncilă a dat greș. ”Deputații PSD și Guvernul Dăncilă trebuie să ia alte măsuri dacă într-adevăr își fac griji pentru turism. PRO România a susținut și cu alte ocazii că fondurile europene trebuie să fie gestionate, în perioada bugetară 2021-2027, de Ministerul Turismului, nu de Ministerul Agriculturii și Ministerul Dezvoltării, așa cum este în prezent. Guvernul trebuie să înființeze un Program Operațional pentru Turism dacă vrea dezvoltarea acestui domeniu. De asemenea, de urgență, până la viitoarea perioadă bugetară, în Programul Operațional Regional este necesară înființarea unei subaxe pentru turism”, afirmă Bogdan Ivan, reprezentantul Departamentului de Turism al PRO România.
”Nu mai induceți în eroare, nu mai votați dacă nu puteți înțelege un text legislativ, nu mai puneți în pericol turismul românesc și luați decizii care chiar să susțină dezvoltarea acestui sector!” încheie Bogdan Ivan.

Marius Bogdan IVAN
PRO România Argeş

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.