Continutul Principal

Comunicat de presă

Data: 19 februarie 2019

Tăriceanu își pregătește „exit-ul” folosind OUG 114 ca pretext pentru ruperea coaliției!

Într-un final, se pare că şi Călin Popescu Tăriceanu a realizat că nu va fi candidatul comun PSD-ALDE pentru alegerile prezidențiale. Cam târziu, e drept, dar măcar a văzut morcovul din vârful bățului lui Dragnea. Mimând liberalismul, așa cum a făcut întreaga sa carieră politică, a început să pună presiune pe partenerii de Coaliție care, până acum, i-au acceptat toate doleanțele.
Tăriceanu s-a trezit peste noapte preocupat de efectele OUG 114! În realitate, grija lui nu este altceva decât o formă de presiune pe care acesta o face împotriva PSD, sperând că le va forța mâna social democraților pentru a-l desemna candidat unic la prezidențiale. Este doar un pas până la folosirea OUG 114 ca pretext pentru ruperea de către ALDE a alianței cu PSD. Un șantaj la care Tăriceanu a excelat în politică.
Astăzi, stimulează direct sau prin Vosganian o ceartă cu Eugen Teodorovici. Se trezește vorbind despre mediul de afaceri și își pune la butonieră grija pentru mediul bancar și pentru clasa de mijloc. Ar fi de lăudat, dacă nu am ști că preocupările sale au fost mai degrabă pentru a-și pune apropiații în funcții public și de a promova non-valori la nivel politic și guvernamental.
Noi, cei de la PRO România, considerăm că OUG 114 trebuie modificată urgent, indiferent dacă acest lucru se face la presiunea lui Tăriceanu sau face parte din jocul politic al acestuia! Nu uităm, însă, că OUG 114 a fost adoptată cu girul său și al tuturor celor de la ALDE.
Nu ar fi rău, în contextul regăsirii avântului liberal, ca Tăriceanu să răspundă la câteva întrebări:
1. Unde erați, domnule Tăriceanu, unde erau miniștrii ALDE când a fost adoptată ordonanța 114? Nu v-a informat corespunzător ministrul Viorel Ilie înainte să avizeze caracterul de urgență al ordonanței?
2. De ce nu ați reacționat până acum, dumneavoastră sau altcineva din ALDE, deși mediul de afaceri a reacționat imediat și a condamnat prevederile OUG 114?
3. Când stăteați la aceeași masă cu Dragnea, Teodorovici, Vâlcov și Bădălău, cifrele arătau bine. Cum arată cifrele astăzi?
4. De ce nu ați arătat aceeași preocupare pentru economie prin sprijinirea investițiilor, ca măsură de dreapta asumată în campania din 2016?
Cu siguranță, Tăriceanu nu poate răspunde la aceste întrebări pentru că a girat toate acțiunile PSD pentru a-și asigura poziția de candidat unic al PSD-ALDE la alegerile prezidențiale. De fapt, pentru Tăriceanu și pentru ALDE nu există o preocupare pentru mediul de afaceri, pentru economie și pentru societate, decât atunci când acest lucru se poate transforma în avantaj electoral. Sau atunci când toate acestea reprezintă rampa de lansare a lui Tăriceanu la prezidențiale – ca și candidat ALDE.

Mircea BANIAS
Vicepreședinte PRO ROMÂNIA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.