Continutul Principal

COMUNICAT DE PRESĂ: Turismul, prioritate pentru PRO România. Serie de întâlniri cu mediul de afaceri

Data: 19 iulie 2019

În data de 18 iulie, la sediul din București al PRO România a avut loc o întâlnire între conducerea partidului, reprezentată de Ioana Petrescu, vicepreședinte și coordonator al Consiliului de Strategii Guvernamentale și de Bogdan Ivan, vicepreședinte și coordonator al Departamentului de Turism și reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, Dragoș Anastasiu, coordonator al grupului pentru turism din cadrul Coaliției și vicepreședinte ANAT, Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, Sebastian Hubati, raportor al grupului pentru Turism din cadrul Coaliției, și Sebastian Hubati.

La întâlnire au fost puse în discuție proiectul de lege a turismului din Senat și propunerile din programul de guvernare pe turism al partidului PRO Romania.
”Am continuat astăzi seria întâlnirilor regulate pe care PRO România le are cu reprezentații mediului de afaceri. Este extrem de important să fim la curent cu problemele cu care se confruntă mediul de afaceri din România și să încercăm să găsim soluții împreună. Definitivăm în acest moment un program de guvernare și opinia reprezentaților mediului de afaceri este crucială. Măsurile de promovare a turismului din programul de guvernare al partidului PRO România au fost susținute de Coaliția pentru Dezvoltarea României”, a precizat Ioana Petrescu, vicepreședinte PRO România.

”Am prezentat astăzi, alături de reprezentanți ai Coaliției pentru Dezvoltarea României, propunerile PRO România pentru dezvoltarea turismului, propuneri ce se regăsesc în programul de guvernare al partidului. S-a stabilit că accesarea fondurilor europene este vitală pentru dezvoltarea turismului românesc. Accesarea acestor fonduri, așa cum am mai precizat, trebuie realizată prin intermediul unui Program Operațional pentru Turism, ce trebuie negociat de reprezentanți ai Guvernului României cu cei ai Uniunii Europene pentru exercițiul financiar 2021 – 2027. Dacă vrem ca turismul românesc să devină o prioritate, trebuie să luăm măsuri. Ținând cont de faptul că banii europeni din actualul exercitiu bugetar sunt atrași într-o măsură foarte mică, autoritățile românești trebuie să înființeze în prezent o subaxă destinată exclusive turismului în vederea de atragere de fonduri”, a declarat Bogdan Ivan, coordonatorul Departamentului de Turism al PRO România.

  1. Felicitări pentru acest proiect ! Sunt persoane fizice ce nu au putere financiară chiar daca au in stațiuni termale un teren si doresc sa facă o pensiune pentru copii, nepoți si pentru ei personal cat mai au de trait si au pensii de mizerie Sunt cerințe prea mari sa accesezi fondurile europene si oamenii simpli pensionari fara firme nu au acces la aceste fonduri la ora actuală. Doamne ajuta sa aveti succes si putere sa reusitei fiind-că sunt convinsă ca faceti ceva si pentru oamenii simpli, pensionari cu pensii mici si multe alte lucruri minunate !!! Doamne ajută !!!

  2. In avans trebuie asigurate condițiile minimale pentru acces la destinațiile turistice: autostrazi, hoteluri & pensiuni, locuri de distracții, etc
    Felicitări pentru abordarea problematicii turismului românesc , orice efort investițional merita facut pt sigur se va recupera rapid iar frumusetile țării noastre vor fi cunoscute de un număr în credtere de turisti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.