Continutul Principal

Europarlamentarul Corina CREȚU (PRO România) a solicitat, în Parlamentul European, suplimentarea fondurilor pentru combaterea violenței împotriva femeilor!

Data: 4 septembrie 2019

Comunicat de Presă

Europarlamentarul Corina CREȚU (PRO România) a solicitat, în Parlamentul European, suplimentarea fondurilor pentru combaterea violenței împotriva femeilor, în special a adolescentelor și pentru lupta împotriva traficului de persoane

Miercuri, 4 septembrie 2019, europarlamentarul Corina Crețu (PRO România) a solicitat, în cadrul Comisiei pentru Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European, suplimentarea Bugetului Uniunii Europene pentru anul 2020 cu fonduri pentru combaterea violenței împotriva femeilor.

”Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să oferim sprijin celor mai vulnerabili, cu precădere copiilor, tinerilor și femeilor care cad victime violenței. Cazul de la Caracal a dovedit, încă o dată, urgența cu care trebuie să acționăm în această direcție. Scopul este dublu pentru că, din păcate, astfel de tragedii au un impact semnificativ și asupra întregii comunități în care se desfășoară. Ca atare, acest demers vine și în sprijinul coeziunii sociale”, a declarat Corina Crețu.

Europarlamentarul român a solicitat ca Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020 să prevadă o linie bugetară separată pentru programul Daphne, al cărui scop este acela de a proteja copiii, tinerii și femeile împotriva tuturor formelor de violență. Totodată, Corina Crețu a cerut suplimentarea fondurilor pentru această linie bugetară.

”Am solicitat alocarea de resurse suplimentare pentru acest obiectiv specific, fiind o temă care privește, în fond, drepturile fundamentale și demnitatea umană. Sper ca, prin acest demers, tot mai multe astfel de cazuri să poată fi prevenite. Este important, însă, ca acest angajament al Uniunii Europene să fie dublat și de eforturi reale la nivel național”, a mai subliniat europarlamentarul.

Tot privind Bugetul UE pentru 2020, Corina Crețu a mai propus, în cadrul aceleiași ședințe, identificarea de măsuri pentru optimizarea utilizării fondurilor europene și promovarea măsurilor de îmbunătățire a absorbției.

Corina Crețu a fost desemnată, la începutul actualei sesiuni a Parlamentului European, Raportor al Comisiei pentru Control Bugetar (CONT) privind adoptarea Bugetului Uniunii Europene pentru anul 2020.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.