Continutul Principal

Mihaela Huncă: „Românii au o vorbă de care guvernul Dăncilă se pare că nu a auzit încă: unde-i lege, nu-i tocmeală!”

Data: 18 septembrie 2019

Deputat Pro România Mihaela Huncă: “Românii au o vorbă de care guvernul Dăncilă se pare că nu a auzit încă: unde-i lege, nu-i tocmeală! Executivul României subminează rolul Parlamentului şi al Administraţiei Prezidenţiale privind adoptarea şi promulgarea legilor! ”

“Vă reamintesc că Parlamentul României a aprobat iniţiativa mea legislativă privind înfiinţarea de centre de excelenţă în fiecare judeţ, iar la începutul lunii mai a acestui an Preşedintele României a promulgat modificarea în acest sens a Legii Educaţiei Naţionale. Fiecare judeţ aşteaptă de atunci înfiinţarea de centre de excelenţă finanţate din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale. În mod inexplicabil însă, Guvernul întârzie elaborarea regulamentului de organizare şi funcţionare a acestor entităţi educaţionale. Odată cu punerea în aplicare a acestei legi centrele de excelenţă judeţene vor putea oferi tinerilor capabili de performanţă o pregătire la nivel înalt în spaţii dotate cu echipamente de ultimă generaţie”, declară deputatul de Botoşani Mihaela Huncă.
Centrele de excelenţă, unităţi conexe ale Ministerului Educaţiei Naţionale cu personalitate juridică, vor putea accesa resurse financiare pentru realizarea de proiecte şi programe europene şi vor putea realiza şi asigura implementarea unor programe de parteneriat cu instituţii din ţară şi din străinătate, cu organizaţii neguvernamentale pentru îmbunătăţirea condiţiilor şi asigurarea resurselor necesare pregătirii de performanţă.“Au trecut patru luni de la promulgarea legii, iar Guvernul Dăncilă blochează aplicarea efectivă a actului normativ. Toate acestea vin acum, când sistemul de învăţământ românesc suferă, iar elitele pe care le avem din rândul elevilor şi profesorilor, iau calea străinătăţii. Aştept ca Guvernul să respecte Constituţia României şi să elaboreze cât mai repede regulamentul de organizare şi funcţionare a centrelor de excelenţă. Avertizez că vom fi din nou arătaţi cu degetul la Bruxelles pentru slaba capacitate administrativă şi instituţională a autorităţilor de la Bucureşti de a pune în practică legile adoptate şi armonizate cu legislaţia europeană”, a concluzionat deputatul Pro România.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.