Continutul Principal

Gabriela Podașcă: Cerem echipamente și plata orelor suplimentare pentru asistenții sociali și persoanele din serviciile locale de asistență socială, aflați în prima linie a războiului cu COVID-19

Data: 5 aprilie 2020

Gabriela Podașcă, purtător de cuvânt PRO România, a declarat duminică, 5 aprilie, că asistenții sociali și întreg personalul care lucrează în serviciile de asistență socială trebuie echipați și remunerați în conformitate cu eforturile depuse în lupta împotriva COVID-19. Aceasta a atras atenția că până acum Guvernul a ignorat complet eforturile depuse de asistenții sociali în această criză.

”Asistenții sociali și personalul din serviciile publice de asistență socială sunt zilnic acolo, în prima linie, alături de personalul medical. Ei acționează în comunitate, ajutând diverse categorii vulnerabile. Nu este normal să-i lăsăm fără echipamente de protecție. Cerem Guvernului să ia măsurile necesare în acest sens și cerem plata orelor suplimentare efectuate de aceștia”, a declarat purtătorul de cuvânt al partidului.

Gabriela Podașcă a precizat că PRO România susține demersul Corpului Profesional al Specialiștilor în Servicii Sociale, prin care se solicită măsuri de protecție pentru cei aflați în zona maximă de risc epidemiologic. Totodată, purtătorul de cuvânt semnalează faptul că acești specialiști sunt esențiali persoanelor cu nevoi speciale. Asta cu atât mai mult cu cât coronacriza accentuează problemele de sănătate fizică sau mentală.

„Guvernul trebuie să recunoască eforturile făcute de asistenții sociali și de toți colegii lor aflați în prima linie, și să întreprindă toate demersurile pentru protecția acestora. Nu trebuie să așteptăm o tragedie ca să luăm măsuri. Nu este normal ca statul să fie mereu în contratimp cu nevoile cetățenilor, mai ales atunci când vorbim despre oameni care își riscă zilnic viața pentru persoane aflate în dificultate”, a conchis Podașcă.

  1. Multumim ! Din pacate :”Prin excepţie de la prevederile alin.(4), personalul din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de farmacist, biolog, biochimist, chimist, fizician şi psiholog, potrivit anexei nr.II, beneficiază, începând cu data de 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022”….deci asistentii sociali din spitale care au contact direct cu pacientii( spre deosebire de un farmacist care nici macar nu intra in pavilion)iar sunt total ignorati; am ajuns sa fim specialisti, incadrati cu studii superioare si sa fim platiti ca cei fara studii de specialitate. Sper sa fiti alaturi de noi si sa puteti schimba ceva ; la nivel de tara cred ca suntem in jur 200 ( nu stiu exact si nu vreau sa gresesc)asistenti sociali care lucram in spitale.

  2. Sunt adept al politicii de centru stanga autentic, promovat de Ponta si PRO ROMANIA

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.