Continutul Principal

Ludovic Orban dă o veste foarte tristă copiilor: pentru prima dată în 30 de ani, legile de majorare a alocațiilor pentru copii riscă să nu fie aplicate!

Data: 10 ianuarie 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat că PNL ia în calcul  variante pentru sancționarea proiectului de lege care a trecut de Parlament privind creșterea alocațiilor. Printre variante se numără atacarea la CCR, prorogarea termenului de intrare în vigoare sau angajarea răspunderii Guvernului.

 “Până acum copiii au primit venituri mărite, indiferent de cine le-a inițiat sau cine era la guvernare. Alocațiile puteau fi un cadou de Crăciun, însă la fel ca în cartea celebră pentru copii, pot spune că Grinch a furat Crăciunul! În mai 2015 parlamentarii PNL au propus dublarea alocațiilor. Președintele Iohannis a promulgat imediat legea și guvernul Ponta a alocat banii necesari, chiar dacă nu erau atunci prevăzuți în buget. Înainte de adoptarea bugetului pe 2019, tot la propunerea PNL parlamentarii Pro Romania au votat pentru majorarea alocațiilor, fără votul rușinos de atunci al PSD. Acum când am votat din nou mărirea alocațiilor, în mod surprinzător cei de la PNL s-au opus, iar președintele Iohannis întârzie să promulge legea. Ba mai mult, Guvernul Orban sfidează decizia Parlamentului și refuză să aloce banii. Consider că PNL dă dovadă de ipocrizie  și că, pentru jocuri politice sacrifică viitorul țării. Reamintesc că, din rapoarte oficiale, peste o treime dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și adorm flămânzi. Aproximativ 21,5% dintre copiii români trăiesc în condiții materiale extrem de precare, acest procent reprezentând cea mai ridicată rată din Uniunea Europeană. Prin urmare,  consider că este inacceptabil ca statul să nu găsească resurse financiare atunci când vine vorba despre copii!, a concluzionat deputatul Pro România, Mihaela Huncă.

 

Mihaela HUNCĂ, deputat PRO România

Grup parlamentar PRO Europa

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.