Continutul Principal

Manevre militar-electorale – Liviu Dragnea încearcă amăgirea cadrelor militare în retragere și în rezervă

Data: 28 martie 2019

Aflați în plină campanie de însămânțare a promisiunilor electorale, liderii PSD încearcă din nou amăgirea reprezentanților asociațiilor militarilor în retragere şi în rezervă, după ce tot ei, Liviu Dragnea și Lia Olguța Vasilescu, au blocat prin Ordinanțe de Urgență, măsurile necesare pentru echilibrarea veniturilor acestor categorii sociale.

Cu exact o lună în urmă, pe 26 februarie, PRO România a organizat o întâlnire de lucru cu asociațiile și sindicatele reprezentative din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională. În cadrul discuțiilor, a fost subliniată cooperarea foarte bună pe care Guvernul Ponta a avut-o de-a lungul timpului cu reprezentanții polițiștilor și rezerviștilor militari și s-a exprimat interesul comun pentru consultarea permanentă asupra problematicilor specifice domeniului apărării naționale și protejării drepturilor militarilor și polițiștilor.

Întâlnirea de astăzi, condusă chiar de președintele PSD Liviu Dragnea, nu face decât să confirme teama pe care actualii guvernanți o au față de aceste categorii pe care știu că le-au ignorat în ultimii ani, acum încercând să își explice într-un fel atitudinea și să lanseze noi promisiuni, această acțiunii fiind doar o altă manevră electorală tipică pentru Regimul Dragnea.

În acest context, PRO România dorește să își reafirme susținerea pentru militarii în retragere şi în rezervă, promovând o serie de modificări legislative pentru a readuce legea 223/2015 privind pensiile militare de serviciu la forma inițială din 2015, după ce aceasta a fost în ultimii ani modificată pentru reducerea drepturilor rezerviștilor militari.

Adrian ȚUȚUIANU
Vicepreședinte PRO România

  1. Mult succes in incercarea de a face dreptate si in acest domeniu. Nu am fost cadru militar dar am lucrat timp de 30 de ani in Armata romana si cunosc situatia. O singura observatie: ar trebui sa-i rugati pe cei care conduc si reprezinta aceste asociatii sa va spuna pe cine au indicat membrilor lor sa puna stampila la alegerile prezidentiale din 2014. Cumva pe „Romania lucrului bine facut”? Acum sa-i multumeasca pentru situatia actuala.

  2. Sunt de acord cu propunerea privind pensionarii militari dar despre pensionarii civili, intelectuali care au muncit o viața întreaga și au pensii mici. M-au întrebat de ce pensiile la marea majoritate a intelectualilor sunt mici și răspunsul a fost ca salariile au fost mici când au intrat in câmpul muncii! Asta este realitatea ! Sa nu ne mai ascundem și in marea lor majoritate mai muncesc ( pana crap probabil) nu ca facă cine știe ce ci pur și simplu sa supraviețuiască. S-o întreb pe Corina CREȚU ce salariu uriaș are la UE ca europarlamentar are și mai ales de ce vrea sa fie din nou europarlamentar , de ce nu lăsați și locul altui roman din PRO ROMÂNIA tânăr ? Puteți Răspunde ? Nu, bineînțeles! Succes dar nu voi vota PRO ROMÂNIA !! Sunteți foști PSD-își intrați in alta blana de oaie! Alta Mărie cu aceeași pălărie !!!!!

  3. Legea lor („Legea pensiilor militare”) a fost un fiasco cu chiuituri.
    Iar indexarea de anul asta a fost o cacialma; legea spune ca pensiile militare sa fie indexate cu exact rata devalorizarii; rata de valorizarii a fost in 2018 de 4,5%, ei au dat indexare (dupa interventii si negocieri) 1,3%.
    Cine sa-i mai cread pe astia?
    Doar prostii.

  4. Nu mai ține cu minciuna! S-au lins pe bot de vreo 2 milioane de voturi ( militari în rezervă, din toate structurile, familiile acestora( tată, mamă, soție, fiu, fiică (fii, fiice) , ginere, noră ( gineri, nurori) ,cuscri! Si vom avea grijă ca toți să meargă la vot! Dacă mai adăugăm și un procent de prieteni cu familiile lor…..! Îi vom trata, la fel cum ne-au tratat și ne tratează!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.