Continutul Principal

Mihaela Huncă: Este nevoie acum, mai mult ca oricând, de sprijin financiar urgent pentru fermieri

Data: 1 aprilie 2020

Este nevoie acum, mai mult ca oricând, de sprijin financiar urgent pentru fermieri. Acum, activitatea lor este una de bază, ei fiind practic cei care asigură mâncarea pentru populaţie.

„Fermierii sunt printre cei care nu pot lipsi, mai ales în acestă perioadă, de la lucru. Activitatea lor este una de bază, ei fiind practic cei care asigură mâncarea pentru populaţie. Tocmai de aceea, organizaţiile de fermieri solicită sprijin în activitatea lor. În contextul actual, nevoile de hrană ale populaţiei au crescut, în special în ceea ce priveşte aprovizionarea cu alimente de strictă necesitate, în condiţiile în care multe persoane cumpără cantităţi mari, de teama unei penurii. Acum este momentul ca statul să intervină şi să sprijine în mod nemijlocit activitatea agricultorilor”, consideră deputatul PRO Europa.

De asemenea, aceasta este şi perioada în care fermierii au început sau sunt pe ultima sută de metri, înainte de campania de însămânţare de primăvară.

„În aceste condiţii, i-am solicitat Ministrului agriculturii să întreprindă demersurile pentru găsirea unei soluţii privind plata în avans a subvenţiilor pentru campania 2020-2021 într-o proporţie cât mai mare, asigurarea măsurilor speciale de protecţie pentru cei ce lucrează în fermă şi pentru susţinerea aprovizionării cu toate cele necesare în fermele din ţară. Fermierii şi agricultorii nu cer decât să fie sprijiniţi să muncească pentru a putea asigura rezervele vitale ţării”, a încheiat Mihaela Huncă.

Mihaela Huncă, deputat PRO România

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.