Continutul Principal

Mihaela Huncă: Guvernul Orban a scăpat din mână situația pe care nici nu a controlat-o vreodată

Data: 24 iulie 2020

Din păcate am asistat ieri la un nou record negativ: 1112 de noi cazuri de infectare cu noul Coronavirus la nivel național, unde s-a depășit pragul de 40.000 de infectări de la începutul epidemiei. În aceste condiții, în care estimările arată lucruri și mai grave, pot să afirm fără nicio reținere că guvernul Orban a scăpat din mână situația pe care nici nu a controlat-o vreodată. Ba mai mult, prin încăpățânarea de a menține data alegerilor la 27 septembrie, atât PNL cât și președintele țării dovedesc că sănătatea românilor trece pe locul 2 în fața intereselor politice. Și am să vă explic: vă mai amintiți că în februarie și martie când toate țările lumii făceau provizii de materiale sanitare și se pregăteau pentru lupta cu COVID 19, singura preocupare a președintelui Orban și a președintelui Iohannis era organizarea de alegeri anticpate? Ei bine, cu sprijinul PSD vor organiza în septembrie alegerile. Păi ce înseamnă acest lucru?

O campanie electorală care implică riscuri de contaminare pentru fiecare membru al partidelor politice. Dincolo de întâlnirile cu alegătorii și cu candidații, pe care noi le-am redus și le-am securizat pe cât posibil, sunt dosare de depus, liste cu semnături, lucruri care nu se pot face on line. Apoi, imaginați-vă ziua alegerilor în care de frică și pe bună dreptate, vârstnicii, persoanele vulnerabile, bolnavii cronici nu o să iasă din casă să voteze cu aceeași ștampilă folosită de mii de oameni, în spații închise. Cine o să mai iasă la vot? Școlile nu o să se deschidă, dar noi, părinții și bunicii noștri suntem chemați la vot, în condițiile în care infectările cresc în România? Aceasta este prioritatea macabră a PNL: alegeri cat mai repede ca sa piardă cat mai putine voturi! Consider că un guvern responsabil ar trebui în primul rând să lupte pentru reducerea numărului de îmbolnăviri și închiderea focarelor și nu să se agațe de alegeri.

Vă spun sincer, și oamenii deja văd lucrul acesta: nimeni nu se poate juca cu sănătatea românilor! Candidatii PRO Romania sunt pregatiti cu proiecte profesioniste pentru alegerile locale, dar aceste alegeri trebuie să garanteze sănătatea și siguranța cetățenilor în timpul campaniei electorale și a procesului de votare!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.