Continutul Principal

Mihaela Huncă: Mai avem nevoie de profesori?

Data: 4 mai 2020

Mihaela HUNCĂ,  deputat PRO România: Mai avem nevoie de profesori? Când se va da concursul pentru titularizare? Ce fac miile de absolvenți care s-au pregătit pentru  concursul  de titularizare și pentru definitivare în învățământ? Vor trebui să plece la cules de sparanghel sau de căpșuni în străinătate,  sau vor reuși să-și găsească aici, în România, locul de muncă pentru care s-au pregătit?

Situația examenului de titularizare din acest an constituie o preocupare firească pentru o parte din tinerii profesori și mii de absolvenți, viitori profesori care acum nu pot face nicio predicție pentru viitorul lor profesional.

Observ că, din nou, de la nivelul Ministerului Educației și Cercetării, nu vin decât informații evazive despre acest subiect. Ce ar trebui să înțeleagă miile de absolvenți, care, în mod normal ar completa corpul cadrelor didactice din România, din informația seacă, așa cum apare ea pe site-ul ministerului: examenele de titularizare și pentru definitivare în învățământ, precum și pentru obținerea gradelor didactice se vor organiza după un calendar comunicat de MEC?

Chiar trebuie bulversați toți actorii sistemului de învățământ, elevi, părinți și profesori? Ce să le spun viitorilor absolvenți ai  universităților, viitoare cadre didactice de care avem atâta nevoie? Ce să le răspund celor care mă întreabă care va fi viitorul lor?

Vor trebui să plece la cules de sparanghel sau de căpșuni în străinătate,  sau vor reuși să-și găsească aici, în România, locul de muncă pentru care s-au pregătit?”, sunt întrebările pe care Mihaela Huncă le-a adresat ministrului Monica Anisie.

Am cerut  așadar, Ministerului Educației și Cercetării să-mi comunice  dacă, în acest an, se vor mai ține, și,  în ce condiții, concursurile de titularizare și pentru definitivare în învățământ”, a încheiat coordonatoarea organiației Pro România Botoșani.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.