Continutul Principal

Ponta, la Brăila: ”Dacă vrei să piardă un primar alegerile, îi faci afișe cu Dragnea și le pierde sigur”

Data: 8 mai 2019

Prezent la Brăila, președintele Pro România și candidatul care deschide lista la alegerile europarlamentare, Victor Ponta, a vorbit despre o strategie a Partidului Social Democrat, de a-l ascunde pe Dragnea în perioada campaniei electorale, pentru a nu pierde voturi.

Ponta a recunoscut că știe, încă de pe vremea când era membru PSD, faptul că Dragnea nu este îndrăgit în teritoriu, motiv pentru care primarii îl solicitau pe fostul premier să vină să facă campanie, fără președintele lor.

 

”Nu știu dacă ați remarcat dar nu a mai scăzut PSD-ul în sondaje, de zece zile, de când a dispărut Dragnea. Acum, dacă apare din nou Dragnea o să scadă din nou. Problema e următoarea, doamna Dăncilă am văzut că a început, așa firav, să iasă. Cred că se luptă acum cu domnul Dragnea, treaba lor. Problema este cum se iau deciziile, mai departe. Dacă deciziile le iau niște oameni, ascunși prin palate pe la Scroviștea sau prin buncăre, este un lucru foarte rău. De principiu, trebuie să mergi, să ai legitimitate politică. Din acest motiv, eu m-am pus pe primul loc la Pro România, deși nu merg la Bruxelles, pentru că, dacă lucrurile ies bine, sunt alături de această echipă, dacă lucrurile merg prost, îmi asum eșecul. Dragnea a fugit! El nici nu s-a pus pe listă, nici nu apare, nici nu vorbește despre alegerile pentru Parlamentul European, însă deciziile le ia el. Aici este o problemă de democrație în final.

Da, este o tactică să-l ascunzi pe Dragnea, pentru că este o ghiulea, de piciorul oricărui partid. Să știți că nu este nouă tactica asta. Și în 2016, candidații PSD la primării spuneau: ‘vă rugăm să veniți dumneavoastră, că sperăm să nu vină Dragnea, că dacă vine Dragnea, pierdem voturi’. Vă dați seama că în 2019 este mult mai rău. Dacă vrei să piardă un primar alegerile, îi faci afișe cu Dragnea și le pierde sigur!”, a declarat președintele Pro România.

Victor Ponta l-a acuzat pe șeful PSD de faptul că nu vrea să-și asume responsabilitatea pentru alegerile europarlamentare, știind că va fi o pierdere enormă pentru PSD, motiv pentru care nici nu a candidat la aceste alegeri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.