Continutul Principal

Pro România: Cerem Guvernului protecție socială pentru familiile sărace

Data: 25 martie 2020

Purtătorul de cuvânt al Pro România, deputatul Gabriela Podașcă, a transmis marți că Guvernul trebuie să găsească urgent soluții de sprijin pentru familiile sărace care sunt cele mai afectate de criza sanitară și economică.

În fiecare zi primesc mesaje și apeluri despre familii aflate la limita subzistenței și despre copii care n-au ce mânca. România are peste 150.000 de copii care merg flămânzi la culcare. Pentru aceștia, programul cornul și laptele reprezintă singura garanție la o masă pe zi, iar suspendarea cursurilor din școli le-a luat și dreptul acesta. Cum procedăm cu acești copii? Suspendarea le-a luat și dreptul să învețe. Cei 1,7 milioane de copii înscriși în învățământul primar și gimnazial au acces la doar 136.365 de calculatoare în școli. Iar acasă, există un calculator la fiecare 12 copii, în medie, chiar la fiecare 20 de copii în mediul rural. Cum mai pot ei învăța fără să aibă acces la un calculator?

Din discursul Guvernului lipsesc cu desăvârșire soluțiile pentru cea mai vulnerabilă dintre categorii – copiii. Închidem școlile ca să îi protejăm, dar le îngrădim și dreptul la educație prin lipsa infrastructurii de învățare. Închidem școlile ca să îi protejăm, dar cine se îngrijește ca ei să aibă ce să mânce? Ne ocupăm de problemele sanitare, ne ocupăm și de cele economice, dar la cele sociale cine se mai uită? Ca să reconstruim România, după aceste crize, avem nevoie de fiecare copil.

Cerem Guvernului să suplimenteze bugetele autorităților locale și să găsească soluții de sprijin pentru familiile sărace!”, a transmis Podașcă, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.