Continutul Principal

A plecat din PSD, iar acum vorbește despre PLANUL SECRET pus de Liviu Dragnea: LOVITURĂ pentru pensionari

Data: 15 decembrie 2018

Deputatul de Suceava al Pro România, Ioan Cătălin Nechifor, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că PSD s-a mobilizat astfel încât să nu se acorde nicio creştere pensionarilor până la 1 septembrie 2019, informează agerpres.ro.

„Dacă la pensii Pro România a reuşit o victorie de etapă în Comisia pentru Drepturile Omului, care a votat ca majorarea punctului de pensie la 1.875 de lei prevăzută pentru 1 septembrie 2021 să se aplice de la 1 ianuarie 2019, la Comisia de Muncă, parlamentarii PSD şi ALDE s-au mobilizat şi au respins acest amendament (…) Să spunem că anul viitor va fi o creştere zero a punctului de pensie până în septembrie, când se va aplica o mică majorare care, probabil, nu va acoperi nici inflaţia”, a spus Nechifor.

În opinia acestuia parlamentarii PSD şi ALDE din Comisia de Muncă ”şi-au bătut joc de pensionari” şi s-a rămas pe formula iniţială, cea în care pensia nu va avea nicio creştere de la 1 ianuarie, ci doar de la 1 septembrie, de fapt, majorările prevăzute de PSD la pensii putând fi corelate cu datele când vor avea loc alegeri în 2019 şi 2020.

Totodată, Nechifor a spus că PSD şi ALDE nu au mai venit cu legea pensiilor în Parlament pentru votul final, pentru că nu aveau siguranţa că va obţine majoritatea voturilor.

„UDMR a pus presiune uriaşă pe PSD. Au scos-o miercuri de la votul final, chiar dacă bătălia pe amendamente s-a dus în comisii în ziua de marţi (…) Cert este că, în acest moment, nici măcar Legea pensiilor nu poate fi votată în Parlament, pentru că UDMR cere multe lucruri şi PSD nu poate să-şi asume chiar tot. Prin urmare, planul este acela de a da ordonanţă de urgenţă pe aceeaşi motivaţie pe care o folosesc şi la coduri, anume aceea că, fiind final de an, de sesiune parlamentară, nu mai este timp, pentru că vine presiunea legată de 1 ianuarie”, a mai spus deputatul Ioan Cătălin Nechifor.

sursa stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.