Continutul Principal

Adrian Pau (PRO România Timiș) susține că foarte mulţi bani sunt prevăzuţi pentru partidele politice

Data: 14 februarie 2019

Deputatul PRO România de Timiş, Adrian Pau, a declarat joi, la Timişoara, că foarte mulţi bani sunt prevăzuţi de la bugetul de stat, 450 de milioane de lei într-o primă fază, pentru partidele politice, în special PSD, în timp ce primăriile sunt împovărate cu plata serviciilor sociale, scrie Agerpres.

„Au mers o parte de foarte mulţi bani pentru partidele politice, 450 de milioane de lei într-o primă fază, bani din care principalul partid de guvernământ, PSD, primeşte 37 de milioane de euro, o sumă extraordinar de mare, dacă ne gândim că PSD va avea alocat lunar de la bugetul de stat aproximativ trei milioane de euro. Ne întrebăm ce putem face noi sau orice primărie cu această sumă de bani. Am încercat să facem amendamente împreună cu Victor Ponta şi Pro România, dar au fost respinse”, a afirmat Pau, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă Pro România va face o alianţă cu UNPR, deputatul a afirmat că Victor Ponta susţine că nu îşi doreşte o asociere cu Gabriel Oprea.

„Ne găsim în situaţia în care preşedintele Pro România, Victor Ponta, a spus că nu îşi doreşte o asociere cu Gabriel Oprea. Discuţia va fi luată la nivel naţional, în ansamblu. Dacă echipa UNPR va decide să vină către Pro România îi aşteptăm cu drag, dar nu ca o fuziune între cele două formaţiuni politice”, a spus deputatul Pro România.

El a anunţat, totodată, că pentru realizarea centurii de sud a Timişoarei a fost alocată o finanţare de 62 de milioane de lei.

„Avem o sumă insignifiantă, care a fost alocată pentru studiul de fezabilitate pentru drumul de la Timişoara la Moraviţa, o sumă mică pentru un început de studiu de prefezabilitate de legare a autostrăzii A1 de DN 69, la Sânandrei. Au fost alocate 62 milioane lei pentru centura de sud a oraşului. Sperăm ca aceşti bani să fie şi cheltuiţi şi proiectul să fie şi implementat”, a afirmat Adrian Pau.

Proiectul prevede o investiţie totală de circa 124 milioane de euro pentru tronsonul care ar urma să aibă aproape 26 km, 12 poduri şi pasaje, inclusiv la nivel de trecere cu calea ferată. Tronsonul de centură ocolitoare a Timişoarei va avea câte o singură bandă pe sens, întrucât până s-a trecut la finanţare, studiul de fezabilitate întocmit în urmă cu aproape zece ani a devenit anacronic cu dezvoltarea traficului din zonă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.