Continutul Principal

BAROMETRU EUROPA FM: Cum ar vota românii dacă ar avea loc alegerile europarlamentare duminică

Data: 28 februarie 2019

La comanda Europa FM, IMAS a realizat un nou sondaj care urmărește intențiile de vot ale românilor pentru alegerile europarlamentare.

Datele sondajului sunt prezentate, în exclusiviate, în Jurnalul de Prânz Europa FM, la ora 13:00, și analizate într-o Ediție Specială România în Direct cu Moise Guran.

”Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlament European, adică alegeri europarlamentare, și v-ați prezenta la vot, cu ce partid ați vota?”, – am întrebat pe participanții la sondajul IMAS comandat de Europa FM.

 

În perioada 23-26 mai, cetăţenii din statele membre UE vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European se vor desfăşura pe 26 mai. Este a patra oară, de la aderarea României la Uniunea Europeană, când sunt organizate în România alegeri pentru Parlamentul European. Scrutinele anterioare au avut loc în noiembrie 2007, iunie 2009 şi mai 2014.

Alegerile europarlamentare ne costă 252 de milioane de lei. Aceste fonduri vor fi repartizate instituţiilor cu atribuţii în organizarea alegerilor: Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea Electorală Permanentă, Ministerul Afacerilor Externe și Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Dacă în weekend ar avea loc alegeri prezeințiale, rezultatele ar fi astfel:În cazul alegerilor parlamentare, dacă acestea ar avea loc în prima duminică din luna martie, rezultatele ar arăta astfel:

 

sursa europafm.ro

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.