Continutul Principal

Comunicat de presă – Deputat Mihaela Huncă

Data: 28 martie 2019

România, alături de Moldova în Europa! La Mulţi Ani Basarabia! La Mulţi Ani România! La Mulţi Ani români de pe ambele maluri ale Prutului în marea familie europeană!

În data de 27 martie 1918, Sfatul Ţării de la Chişinău a hotărât Unirea Basarabiei cu România. Acest act istoric a deschis procesul Marii Uniri, finalizat cu Marea Adunare de la Alba Iulia, de la 1 Decembrie 1918, când românii din Transilvania, Banat, Maramureş şi Crişana au decis, la rândul lor, unirea cu ţara – eveniment ce a constituit Statul Modern Român al cărui Centenar l-am sărbătorit.

Ziua de 27 martie 1918 a fost una a speranţei că într-o zi toţi românii care trăiau în afara graniţelor statului român vor fi uniţi într-o singură ţară şi se vor putea dezvolta şi exprima ca parte a unui popor liber şi prosper.

Integrarea Republicii Moldova şi a României într-un proiect naţional – acesta este obiectivul Partidului Popular European, condus de fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi al partidului Pro România, condus de Victor Ponta. Cele două formaţiuni s-au înfrăţit pentru a da un nou imbold unirii românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Integrarea Republicii Moldova în marea comunitate europeană poate avea loc cu sprijinul necondiţionat al României. Cetăţenii ambelor ţări vor fi principalii beneficiari ai proiectului de integrare naţională.

Momentul unirii şi anii ce au urmat au retrezit, atât în Basarabia, cât şi în Regat, conştiinţa apartenenţei la o singură naţiune. Trebuie să fim conştienţi şi acum că vorbim de o naţiune cu acelaşi trecut, aceeaşi cultură şi aceeaşi limbă. O naţiune care, indiferent de vremuri sau de conducătorii vremelnici, îi adună laolaltă pe toţi cei ce simt şi vorbesc româneşte. România trebuie să fie sprijinul major al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană. România trebuie să acorde prioritate proiectelor de cooperare care pot lega Republica Moldova de spaţiul European, proiecte care pot aduce beneficii directe pentru cetăţenii ambelor ţări.

La Mulţi Ani Basarabia! La Mulţi Ani România! La Mulţi Ani români de pe ambele maluri ale Prutului în marea familie europeană!

Deputat
Mihaela Huncă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.