Continutul Principal

Corina Creţu: Bugetul UE trebuie aprobat rapid. România ar trebui să primească 31 Miliarde de Euro

Data: 17 octombrie 2019

Europarlamentarul Corina Creţu, fost comisar european pentru Dezvoltare Regională în Comisia Europeană condusă de Jean Claude Juncker, a amintit că România ar trebui să primească din partea UE 31 de miliarde de dolari pentru perioada 2021-2027, cu 8% mai mult decât în perioada 2014 – 2020.

„Îmi exprim speranţa că reuniunea Consiliului European de săptămâna aceasta va face paşi concreţi înspre adoptarea Bugetului UE (Cadrului Financiar Multianual) pentru perioada 2021-2027 – cu atât mai mult cu cât calendarul adoptării este deja întârziat semnificativ.

Apelul meu iniţial a fost ca adoptarea acestuia să se realizeze pe perioada Preşedinţiei României la Consiliul UE – ceea ce, aşa cum ştiţi, nu s-a întâmplat, în ciuda faptului că ţara noastră nu ar fi avut decât de câştigat.

Concret, în proiectul de Buget înaintat de Comisia Europeană şi asupra căruia am lucrat alături de colegii mei, România are prevăzută o alocare de 31 miliarde EUR pentru politica de coeziune, ceea ce înseamnă cu 8% mai mult faţă de perioada 2014 – 2020.

De altfel, rezoluţia pe care am adoptat-o chiar săptămâna trecută în Parlamentul European (pregătit să negocieze cu Consiliul de aproape un an) avertizează că, din cauza întârzierilor, există riscul ca planul de investiţii UE pentru 2021-2027 să nu fie convenit la timp cu Consiliul.    Din studiile Comisiei Europene reiese că dacă Bugetul UE nu este adoptat cu celeritate, din prima zi a anului 2021 aproximativ 100.000 de proiecte riscă să nu mai poată fi terminate pe fonduri europene, datorită întârzierilor.   Sper să nu ajungem în această situaţie, care în fond ar afecta toate statele europene, şi să vedem că în Consiliul de săptămâna aceasta se va avansa pe tema Bugetului”, a scris Corina Creţu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.