Continutul Principal

Corina Creţu participă la reuniunea informală de la Bucureşti a miniştrilor UE responsabili pentru politica de coeziune

Data: 12 aprilie 2019

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, va participa vineri la reuniunea informală a miniştrilor UE responsabili pentru politica de coeziune, eveniment ce se desfăşoară la Bucureşti, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România, informează agerpres.ro.

Discuţiile se vor concentra pe priorităţile acestei politici în cadrul următorului buget european, atât în ceea ce priveşte cadrul general, cât şi la nivelul programelor naţionale şi regionale, precum şi pe contribuţia politicii de coeziune în contextul pregătirii agendei strategice a Uniunii Europene pentru perioada 2019-2024.

„Propunerea privind viitorul politicii de coeziune, pe care Comisia Europeana a prezentat-o în luna mai 2018, reprezintă un răspuns consistent la provocările curente. Dacă e să mă refer la conţinutul politicii de coeziune după 2020, vreau să subliniez în primul rând importanţa consolidării conexiunii cu Semestrul european. În ceea ce priveşte stadiul actual al negocierilor, aş îndemna statele membre să facă progresele necesare pentru ca trialogurile să înceapă cât de repede posibil în mandatul viitorului Parlament European. Este important ca, în paralel, să se facă progrese şi în ceea ce priveşte programarea fondurilor, pentru a asigura o tranziţie lină de la actuala perioada bugetară la următoarea. De altfel, Comisia Europeană discută deja cu statele membre despre nevoia de a începe chiar de la 1 ianuarie 2021 noul exerciţiu bugetar”, a declarat comisarul Corina Creţu înaintea vizitei.

Evenimentul de la Bucureşti va fi prezidat de către ministrul român al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene se desfăşoară sub deviza „Coeziunea, o valoare europeană comună’ şi pune accentul pe unitatea dintre statele membre UE şi pe importanţa reducerii decalajelor economice, sociale şi teritoriale la nivelul Uniunii.

Dezbaterea de la Bucureşti are loc înaintea Summit-ului de la Sibiu din data de 9 mai 2019, unde va fi prezentat Raportul final al Cartei albe privind viitorul Europei, adoptată de Comisia Europeană în data de 1 martie 2017.

sursa stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.