Continutul Principal

Corina Crețu va activa în trei comisii importante în Parlamentul European – REGI, CONT și AGRI: ”Sunt sigură că pot sprijini în continuare țara mea”

Data: 28 iunie 2019

Comisarul Corina Crețu, care va renunța la 1 iulie la mandatul de comisar european și va prelua la 2 iulie un nou mandat de membru al Parlamentului European, va activa în calitate de membru al Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI) și al Comisiei pentru control bugetar (CONT) ale legislativului european, iar în același timp va fi și membru supleant al Comisiei pentru agricultură (AGRI).

Informația a fost confirmată în exclusivitate pentru CaleaEuropeană.ro de Corina Crețu, care a precizat că va activa în aceste comisii parlamentare pentru ”a valorifica experiența europeană acumulată în cei cinci ani în calitate de comisar european pentru politică regională”, dar și a celor șapte ani în care a mai făcut parte din Parlamentul European.

”Voi activa în Comisia REGI și în Comisia CONT în Parlamentul European ca membru plin. Cu REGI am lucrat îndeaproape în ultimii cinci ani în calitatea mea de comisar. Voi valorifica astfel experiența europeană acumulată în cei cinci ani în calitate de comisar european pentru politică regională în cadrul Comisiei Juncker în care am lucrat intens pentru a demonstra beneficiile pe care politica de coeziune le aduce vieții de zi cu zi a cetățenilor, dar și pentru a sprijini reducerea decalajelor între regiunile și orașele europene. România ar urma să beneficieze de al patrulea cel mai mare buget pentru dezvoltare regională în perioada 2021-2027 și sunt sigură că pot sprijini în continuare țara mea”, a afirmat Corina Crețu.

Referitor la prezența sa în Comisia pentru control bugetar, viitorul eurodeputat Pro România a ținut să puncteze că ”în calitatea mea de comisar european, am prezentat în fiecare an un raport de activitate Curții de Conturi Europene, dar și Comisiei CONT, lucrând împreună cu membrii acestei Comisiei”.

Corina Crețu a mai precizat că a optat să facă parte în calitate de membru supleant și în Comisia AGRI, întrucât ”dezvoltarea rurală este un domeniu foarte important pentru mine și vreau să ajut în continuare satele să se dezvolte, mai ales cele din România, acolo unde 44% dintre cetățeni locuiesc în mediul rural”.

În Parlamentul European, eurodeputatul Pro România va activa în cadrul grupului S&D, al doilea cel mai mare grup din hemiciclu.

Corina Crețu a mai fost membru al Parlamentului European în perioada 2007-2014, la începutul mandatului 2014-2019 fiind aleasă și vicepreședinte al Parlamentului, înainte de a renunța la mandat pentru a deveni cel de-al treilea comisar european din istoria apartenenței României la UE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.