Continutul Principal

Crețu, anunț în contextul protestului #sîeu: Studiul de fezabilitate al autostrăzii Moldova poate fi finanțat, dar e nevoie de o solicitare a Guvernului

Data: 15 martie 2019

Comisarul european pentru Politică regională, Corina Creţu, sustine ca studiul de fezabilitate pentru realizarea autostrăzii Moldova poate să fie finanţat din fonduri europene pe actuala perioadă de programare, dar este necesară o solicitare din partea Guvernului, care nu a fost depusă deocamdată.

„În legătură cu autostrada Moldova, serviciile noastre de la DG Regio au avut consultări cu Guvernul României şi evaluarea noastră este că putem oferi finanţare pentru realizarea studiului de fezabilitate pe actuala perioadă de programare, dar avem nevoie de o solicitare din partea Guvernului României, pe care nu o avem. Deci noi ne-am oferit, la Comisie, să realizăm studiul de fezabilitate pentru autostrada Ungheni – Iaşi – Târgu Mureş pe perioada actuală de programare şi din viitorul buget, de la 1 ianuarie 2021, să se realizeze construcţia efectivă. Dar aceste lucruri nu le putem face fără a primi un proiect – la fel cum e şi cazul Sibiu – Piteşti, care are prioritate în masterplanul de transport – fără ca proiectele să fie depuse la Comisie”, a explicat Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, la sediul municipalităţii, potrivit Agerpres.

Astazi, mai multi oameni de afaceri, politicieni, precum si institutii publice sau private s-au alaturat demersului omului de afaceri Stefan Mandachi si au oprit activitatile in semn de protest fata de lipsa autostrazilor.

sursa stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.