Continutul Principal

Daniel Constantin, lider Pro România, la Oradea: „Avem Guvernul Minus, ne îndreptăm spre prăpastie, trebuie schimbat urgent”

Data: 7 martie 2019

Între o întâlnire cu localnici şi fermieri din zona Salontei şi una pe care o va avea în a doua parte a zilei la Beiuş, prim-vicepreşedintele Daniel Constantin a fost, joi, primul reprezentant al partidului fondat împreună cu fostul premier Victor Ponta care a susţinut, alături de preşedintele interimar al filialei judeţene, o conferinţă de presă la sediul Pro România Bihor, aflat în Centrul Civic, între Banca Sanpaolo şi Centrul Medical Vitreum.

Aflat pentru a doua oară la Oradea în acest an, Daniel Constantin a glumit, spunând că aici se încarcă cu energie, la fel ca fostul său coleg din ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, huiduit acum două săptămâni de activişti ai Asociaţiei Oradea Civică: „Am văzut că aici te încarci cu energie, nu ştiu dacă de la protestatari sau de la fabrica pe care a vizitat-o”.

Liderul Pro România a afirmat că formaţiunea sa e în consolidare, pentru că doreşte să-şi pună reprezentanţi în toate secţiile de votare, pentru „securizarea votului”, deoarece „avem la conducerea ţării o coaliţie care acţionează nedemocratic”, motiv pentru care Guvernul trebuie schimbat cât mai repede.

„În ţară avem o situaţie de criză. Este fără precedent ca în 7 martie să nu avem buget. Promisiunile care s-au făcut în buget sunt nesustenabile. PSD intenţionat a amânat bugetul, pentru că ştie că nu are bani să le pună în practică. Nu credeam că o să avem un guvern mai slab decât Guvernul Zero (n.r. – aluzie la tehnocraţi), dar iată că avem un Guvern Minus”, a spus Daniel Constantin, adăugând că „din punct de vedere economic ne îndreptăm cu viteză spre prăpastie”, iar „de aici rezultă necesitatea urgentă de a schimba Guvernul”, şi că „toate partidele de opoziţie ar trebui să aibă ca proiect de ţară schimbarea cât mai rapidă a Guvernului”.

La solicitarea BIHOREANULUI, Daniel Constantin a enumerat câteva măsuri pe care Pro România le va lua dacă va ajunge la guvernare: debirocratizarea în toate sistemele, abrogarea OUG 114/2018, desfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii (pe care l-a numit „cel mai mare jaf din istoria României, pentru că toate companiile de stat profitabile vor intra pe o uşă şi vor ieşi pe altă uşă, externă, în interese personale”), renunţarea la guvernarea prin Ordonanţe de Urgenţă, fără dezbateri, precum şi reorientarea politicii externe spre Europa.

sursa ebihoreanul.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.