Continutul Principal

Daniel Constantin: Noua gaşcă din fruntea Camerei are o frică cronică de a respecta legea

Data: 4 februarie 2019

Deputatul Daniel Constantin a criticat, luni, faptul că solicitarea Pro România de înfiinţare a unui grup parlamentar propriu nu a fost luată în seamă, afirmând că „noua gaşcă din fruntea Camerei Deputaţilor are o frică cronică de a respecta legea”.

 

„Noi am făcut o cerere de constituire a grupului, practic plenul trebuia să ia act şi Biroul permanent de constituirea grupului Pro Europa. Am respectat toţi paşi din Regulament, chiar dacă acesta e foarte greu de găsit în Camera Deputaţilor, pe site nici nu există ultima variantă, dar domnul Dragnea, probabil că e valabil şi pentru domnul Tăriceanu, noua gaşcă din fruntea Camerei Deputaţilor parcă au o frică cronică de a respecta legea. E natura lor umană, politică. Nu au vrut, au trecut peste această cerere pe care noi am făcut-o. E a treia oară când noi depunem o cerere de constituire de grup. Nici nu au supus la vot, nici nu au luat act, nu au invocat niciun articol din Regulament. Este domnia majorităţii, atât cât mai există această majoritate”, a afirmat Daniel Constantin, la Parlament.

 

El a spus că Pro România are 20 de parlamentari, mai mult decât are ALDE în momentul de faţă.

 

„Conducerea Camerei Deputaţilor instituie mai multe categorii – deputaţi de rang 1 şi deputaţi de rang 2”, a adăugat Constantin.

 

Acesta a arătat că Pro România nu a solicitat funcţii. „Avem o cameră de 4 m pe 3 m pătraţi. Nu e vorba că vrem funcţii sau altceva, e vorba că nu putem să ne desfăşurăm activitatea acolo”, a precizat Daniel Constantin.

 

Deputatul neafiliat Daniel Constantin a anunţat luni, în plenul Camerei, constituirea grupului parlamentar „Pro Europa”, în replică deputatul social-democrat Eugen Nicolicea precizând că există interdicţii în Regulament şi că discuţiile ar putea avea loc la toamnă.

 

„În baza articolului 13 alineatele 1 şi 7, coroborat cu articolul 15, alineatul 1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, la începutul sesiunii parlamentare s-a constituit grupul parlamentar Pro Europa, format din 20 de deputaţi, din care 16, aşa cum spune Regulamentul, au candidat pe lista aceluiaşi partid, respectiv PSD”, a afirmat Daniel Constantin.

 

În replică, social-democratul Eugen Nicolicea a precizat că discuţiile ar putea avea loc la toamnă.

 

„La vremea când au fost înfiinţate alte grupuri nu exista nicio interdicţie în Regulament, acum există. Chiar dacă aţi putea să vă înfiinţaţi grupul astăzi, în Regulament se prevede că funcţiile se negociază şi se schimbă începând cu sesiunea următoare, adică nu întrerupem ce avem noi astăzi crezând că mai căpătaţi o funcţie. Discutăm la toamnă dacă veţi fi grup”, a menţionat Nicolicea. AGERPRES/(AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Sursa Agerpres.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.