Continutul Principal

Daniel Constantin (Pro România): Investițiile PSD-ALDE sunt mai mici chiar și decât cele din `Guvernul zero` condus de Dacian Cioloș

Data: 2 februarie 2019

Daniel Constantin, președintele executiv al Pro România, a declarat, sâmbătă, că execuţia bugetului pe cei doi ani de guvernare Dragnea-Tăriceanu arată investiţii mai mici chiar şi decât cele din „guvernul zero”, condus de Dacian Cioloş.

„Guvernul Cioloş a rămas cu eticheta de ‘guvern zero’ pentru că a ‘reuşit’ performanţa de a avea cel mai scăzut nivel al investiţiilor publice din ultimii 10 ani – atât ca fonduri naţionale cât şi ca nivel al fondurilor europene atrase. Cu toţii spuneam că nu se poate mai jos de atât şi că accentul se va pune pe o dezvoltare economică sănătoasă, bazată pe investiţii care să creeze locuri de muncă şi venituri suplimentare la buget, nu doar pe stimularea continuă a consumului. Şi speranţa a fost întreţinută cu promisiuni în fiecare an atunci când s-a aprobat bugetul de stat. Dar execuţia bugetului pe cei doi ani de guvernare Dragnea-Tăriceanu ne arată investiţii mai mici chiar şi decât ‘guvernul zero’: 2017 – 3,2% PIB – 26,7 miliarde; 2018 – 3,6% PIB – 34,2 miliarde. În aceste condiţii, promisiunea de alocare a 47 miliarde – 4,6% din PIB în 2019 nu poate fi credibilă, deşi reprezintă şi în aceste condiţii o alocare mult mai mică decât realizatul anilor 2011-2015″, a scris Constantin pe Facebook, potrivit sursei citate.

Deputatul a mai precizat că înțelege preocuparea lui Liviu Dragnea, președintele PSD, de stimulare a consumului prin creşteri de salarii şi pensii, alocări sociale, control prin buget al primarilor, dar ce nu înţelege este de ce ‘omul de dreapta’, Călin Popescu Tăriceanu, „a abandonat în totalitate dezvoltarea sectorului economic şi consolidarea clasei de mijloc, principii de bază ale oricărui om politic ce se vrea a fi liberal”.

Sursa B1.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.