Continutul Principal

Doi foşti premieri ai României şi Moldovei au semnat un acord de colaborare între formaţiunile pe care le conduc

Data: 25 ianuarie 2019

Doi ex-premieri şi-au dat mâna. Iurie Leancă şi Victor Ponta au semnat un acord de colaborare între formaţiunile lor politice, PPEM şi PRO-ROMÂNIA. Scopul este realizarea unui proiect de ţară comun România – Republica Moldova, relatează Mesager.
Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, spune că această colaborare a început pe timpul când şi el, şi Victor Ponta erau prim-miniştri.

„Acţiunile pe care le-am iniţiat în 2013-2014, nu în zadar am ales sediul muzeului de arte plastice, fiindcă aici tocmai vedem acest sprijin dezinteresat. Pe care ni l-a oferit guvernul în frunte cu Victor Ponta. Aduceţi-vă aminte de gazoductul dat în exploatare în 27 august 2014, aduceţi-vă aminte de autobuzele şcolare”, a spus Iurie Leancă.

Proiectul de Ţară pe care îl propun ambele formaţiuni este unul de integrare intra-română, şi are nevoie de sprijinul popoulaţiei, dar şi de politicieni competenţi, a declarat Victor Ponta.

„În 2014, ştiu că mă uitam în sondaje de opinie, pentru prima dată România era văzută de cetăţenii Republicii Moldova, într-adevăr ca cel mai bun prieten, nu Rusia, nu America, nu Germania, ci România. Proiectul de integrare pe care noi l-am început şi pe care îl propunem şi pentru care ne luptăm în continuare, seamănă foarte tare cu modul în care România s-a integrat în Uniunea Europeană”, a spus deputatul român, Victor Ponta.

Victor Ponta a fost prim-ministrul României în perioada 2012 – 2015. Iar, în mai 2017 a lansat Partidul Pro-România.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.