Continutul Principal

România are 4 % din cosmodromul din Guyana Franceză. PSD-ALDE n-a plătit contribuția

Data: 27 septembrie 2018

România deține în baza unui protocol semnat, aproximativ 4% din cosmodromul Agenției Spațiale Europene, care se află în Guyana Franceză, acolo unde este arborat și steagul țării noastre. Din păcate, Guvernul PSD-ALDE nu a plătit contribuția, România fiind în situația de a-și pierde dreptul de vot.

„Cine merge în Guyana Franceză o să vadă drapelul României, țara noastră fiind proprietar. 3%-4% din baza spațială din Guyana Franceză, care este foarte puternică aparține României. Sunt țări mari la nivelul Europei, care lipsesc, care nu au drapelul arborat acolo. Câți dintre noi știm lucrurile astea?” s-a întrebat deputatul Sorin Cîmpeanu.

„Personal am fost în Guyana Franceză, acolo unde este zona de lansare a sateliților și Rusia are în imediata vecinătate. Anul acesta am pățit o rușine mare. Dintre cele 22 țări membre ESA, cu regret o spun, România și-a pierdut dreptul de vot pentru că nu și-a plătit cotizația la ESA (Agenția Spațială Europeană),” a mai spus Cîmpeanu.

Guyana Franceză este un departament de peste mări al Franței situat în Nordul Americii de Sud. Ca toate celelalte teritorii de peste mări ale Franței, Guyana Franceză este una dintre cele 26 regiuni ale Franței, fiind totodată o parte integrantă a Republicii Franceze și a Uniunii Europene.

Agenția Spațială Europeană este o organizație interguvernamentală creată în 1980, cu sediul la Paris, în scopul asigurării și dezvoltării cooperării, exclusiv pașnice, între statele europene în domeniile cercetării și tehnologiei spațiale. Organizația s-ar vrea un concurent pentru NASA, cel puțin la nivel civil.

sursa: www.stiridiaspora.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.