Continutul Principal

Editie BZI LIVE INCENDIARA cu un fost ministru al Educatiei si un important oficial al unei mari universitati din Iasi! Tema e legata de starea invatamantului romanesc

Data: 1 aprilie 2019

Luni, 1 aprilie, incepand cu ora 11.00, si doar in lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE este programata cea de-a 274-a editie proaspata, interactiva, incitanta si de maxima actualitate pe zona educationala, culturala si istorica! In lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE se va derula o emisiune – dialog cu doi invitati speciali! In prim-planul dezbaterii va fi prof. univ. dr. Sorin Cimpeanu, fost ministru ale Educatiei si prim-ministru interimar, rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti, actualmente presedinte al Consiliului National al Rectorilor (CNR) din Romania respectiv presedinte al Agentiei Universitare Francofone (AUF), for ce la nivel mondial cuprinde peste o mie de institutii de invatamant superior! Alaturi de domnia sa va fi prezent in platou si Sorin Avram Iacoban – director general adjunct al Directiei Generale Administrativ (DGA) de la Universitatea Tehnica (TUIASI) Gheorghe Asachi din Iasi si presedintele Federatiei Romane de Sah. Temele abordate cu cei doi se vor axa pe: proiectul pentru o noua Lege a Educatiei Nationale, realitati din sistemul public de invatamant romanesc, finantarea acestuia si a Cercetarii, vulnerabilitatile din Educatie, o noua clasificare a universitatilor, politici educationale, internationalizarea unitatilor de invatamant superior, investitii in infrastructura si resursa umana, evaluarea Scolilor Doctorale, plagiatul, probleme si aspecte administrative ce tin de universitati, introducerea Sahului ca materie predata in scoli respectiv un proiect revolutionar le care Iacoban l-a implementat si care vizeaza impactul studierii sahului asupra dezvoltarii intelectului si a aspectelor psiho-emotionale ale copiilor! Cu siguranta, mii de internauti vor urmari pe Platforma de Facebook BZI sau BZI LIVE respectiv YouTube emisiunea in cadrul careia vor fi oferite noutati pe acest plan si opinii extrem de interesante din partea celor doi invitati pe un domeniu vital pentru evolutia si bunastarea unei natiuni!

Toti cei care au intrebari pentru fostul ministru ale Educatiei si prim-ministru interimar, Sorin Cimpeanu, si directorul general adjunct al Directiei Generale Administrativ de la Universitatea Tehnica, Sorin Iacoban, le pot adresa la rubrica de comentarii sau in direct, pe Facebook.

sursa www.bzi.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.