Continutul Principal

Europarlamentarul Corina Crețu semnalează că lucrările de extindere a liniei 5 de metrou din București trebuiau finalizare încă de anul trecut

Data: 3 octombrie 2019

Europarlamentarului Corina Crețu (Pro România, S&D) a semnalat într-o postare pe pagina sa de Facebook că lucrările pentru extinderea liniei 5 de metrou din București trebuiau finalizate încă de anul trecut, în contextul în care aceasta a deblocat în 2017, pe când era comisarul european pentru politică regională, suma de 251.8 milioane de euro din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru acest proiect.

”În urmă cu doi ani am aprobat suma de 251,8 milioane EUR din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru extinderea liniei 5 de Metrou din Capitală – o investiție absolut vitală pentru București, cu precădere pentru cartierul Drumul Taberei. Impactul pozitiv al acestui proiect ar urma să se resimtă asupra calității aerului din oraş, asupra turismului, asupra companiilor locale și mai ales asupra locuitorilor”, a scris eurodeputatul român pe pagina sa de Facebook.

”Această nouă secţiune a fost planificată să lege partea de vest a Bucureștiului de centrul oraşului, de la strada Râul Doamnei la staţia Eroilor, care conectează liniile 1 şi 3, având o lungime de aproape şapte kilometri, cu 10 noi staţii şi un depou. Banii au fost transferați, iar lucrările ar fi trebuit finalizate anul trecut”, a completat Corina Crețu.

Europarlamentarul român a mai spus că ”responsabilitatea este acum în mâinile autorităților din România astfel încât Bucureștiul să poată dispune de o reţea de metrou modernă, de care să beneficieze nu mai puțin de 64.000 de bucureşteni”.

La 3 octombrie 2017, Corina Crețu, care ocupa pe atunci postul de comisar european pentru politică regională, anunța alocarea a peste 250 de milioane de euro din Fondul de coeziune pentru extinderea liniei 5 de metrou din capitala României.

”Datorită Uniunii Europene, Bucureștiul va dispune de o rețea de metrou modernă. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra calității aerului din oraș, companiilor locale, turismului și, bineînțeles, asupra locuitorilor din cartierele ce vor fi astfel deservite”, declara Corina Crețu.

În luna mai a anului 2017, directorul Metrorex afirma că magistrala 5 de metrou Drumul Taberei va fi funcțională cu călători la finele semestrului I din 2018.

Corina Crețu a fost membru al Parlamentului European din 2007, anul aderării României la UE, și până în 2014.

Din noiembrie 2014 a fost comisar pentru politică regională din partea României în Comisia Europeană condusă de Jean-Claude Juncker.

La 1 iulie 2019 a demisionat din funcție pentru a reveni în Parlamentul European ca urmare a alegerilor europene. În legislativul actual, Crețu este membră în Comisiile REGI și CONT, precum și membru supleant în Comisia AGRI.

Sursa: caleaeuropeana.ro

  1. Singurul EUROPARLAMENTAR care luptă cu adevărat pentru interesele ROMÂNIEI. FELICITĂRI! Moldovan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.