Continutul Principal

Fost ministru al Sănătăţii: Paturile de la terapie intensivă ar putea fi insuficiente

Data: 23 martie 2020

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a făcut luni mai multe observaţii în privinţa luptei cu virusul COVID-19. Acesta a punctat că în România ar putea fi o problemă cu numărul paturilor de terapie intensivă, precum şi cel al ventilatoarelor mecanice. De asemenea, acesta transmite că autorităţile ar trebui să asculte recomandările medicilor.

„În spiritul de a fi constructiv vreau să fac câteva observaţii, cred eu utile, dacă vor fi luate în considerare . În primul rând, vă informez că paturile de terapie intensivă ar putea fi insuficiente în perioada imediat următoare … Ministerul Sănătăţii, Guvern, în câteva zile nu veţi mai putea cumpăra de nicăieri ventilatoare mecanice! SUA , Germania şi toate celelalte ţări cumpără masiv acum . Nu faceţi cum aţi făcut cu măştile şi combinezoanele pentru medici ! Vă rog să nu ignoraţi mesajele Asociaţiei ATI din România în ceea ce priveşte necesarul de echipamente de care au nevoie ! În al doilea rând, vă rog să adoptaţi de URGENŢĂ o hotărâre pentru modificarea contractului cadru, astfel încât medicii de familie să poată face prescripţii electronice fără obligativitatea consultului pacienţilor în persoană! Aceasta măsură este vitală acum, mai ales în contextul recomandărilor specialiştilor de a menţine lumea în casă cât mai mult ! Era important de luat până acum această măsură dar nici acum nu este foarte târziu!

În ceea ce priveşte protecţia personalului medical Am auzit ieri ştirea că abia acum se semnează contractul pentru achiziţionarea testelor şi kit-urilor de testare rapidă, foarte târziu ! Măcar acum trebuie acţionat rapid şi asigurate echipamentele necesare medicilor şi asistenţilor medicali, în acest sens vă ataşez apelul disperat al Colegiului Medicilor din Suceava !!! La fel este foarte necesar să ajungă echipamentele de protecţie pentru personal în toate spitalele ţării, la ambulanţe şi Smurd, dsp uri etc ! Nu le mai daţi combinezoane măsuri mici, gen S şi M ( acestea se îmbracă peste hainele de stradă ale echipajelor !) şi se rup imediat . Este foarte important să luaţi ceea ce vă cer specialiştii şi nu ceea ce au pe stoc prietenii”, a transmis luni Nicolae Bănicioiu pe Facebook.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.