Continutul Principal

Fost ministru de finanțe în guvernul Ponta: Primarii vor fi la mâna ministerului Dezvoltării sau vor trebui să meargă la Dragnea să ceară bani

Data: 9 februarie 2019

Vicepreşedintele Pro România, Ioana Petrescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, la Târgovişte, că prin modul în care a fost făcut bugetul de stat primarii sunt puşi în situaţia de merge la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) sau la Liviu Dragnea pentru a cere bani de investiţii, transmite Agerpres.

”Nu mi se pare corect să se facă acest ping pong politic cu primarii şi să aibă de suferit aceste persoane (n.r., cu dizabilităţi). Eu înţeleg ce se face aici. Se dă cu o mână şi se ia cu alta, astfel încât aceşti primari să fie la mâna MDRAP-ului şi a ministerelor centrale şi să ceară toţi aceşti bani de investiţii direct de acolo şi cei de la MDRAP să dea preferenţial doar primarilor care sunt agreaţi. Haideţi să spunem lucrurilor pe nume, despre asta este vorba”, a spus Ioana Petrescu.

Aceasta a adăugat că edilii sunt puşi în situaţia de a nu avea bani de investiţii şi vor obţine sume suplimentare doar cei agreaţi.

”Pentru că dacă aceşti primari aveau 100% din impozitul pe venit, fără aceste cheltuieli suplimentare şi ar fi avut nişte bănuţi puşi deoparte pentru investiţii proprii, atunci nu trebuie să se ducă la MDRAP sau la domnul Dragnea să ceară bani. Ca să fim extrem de clari ce se întâmplă cu ‘uite banul pe impozitul pe venit şi îţi iau banul pe aceste cheltuieli sociale’. Şi la mijloc sunt aceste persoane cu handicap şi cei din sistemul de protecţie a copilului”, a afirmat Ioana Petrescu.

Ministrul Eugen Teodorovici a declarat vineri că guvernul a adoptat proiectul legii bugetului. Legat de conflictul cu primarii marilor orașe, Teodorovici a spus că municipiile vor primi 60% din impozitul pe venit colectat în respectiva localitate, iar guvernul le-a transferat cheltuielile sociale, dar și sumele necesare pentru a acoperi plata acestora.

Primarii marilor orașe acuză guvernul că va sărăci bugetele locale prin legea bugetului pe 2019. Pe scurt, primarii nemulțumiți, în frunte cu Robert Negoiță, Gabriela Firea, Emil Boc și Gheorghe Falcă, acuză guvernul Dăncilă că vrea să crească cheltuielile primăriilor cu salariile și cu asistența socială, fără să le asigure și veniturile necesare.

Sursa G4Media.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.