Continutul Principal

Fostul ministru de Finanţe Ioana Petrescu se întoarce la Harvard

Data: 4 iulie 2019

Fostul ministru de Finanţe Ioana Petrescu a acceptat oferta Universităţii Harvard de a activa un an ca Visiting Research Fellow la John F. Kennedy School of Government, facultatea de politici publice din cadrul Harvard. Anunţul a fost făcut pe Facebook.

„Visiting Fellow este o poziţie acordată de această facultate unui număr restrâns de foşti înalţi demnitari care doresc să se implice în viaţa universităţii pentru o perioadă limitată de timp, predând studenţilor sau desfăşurând activităţi de cercetare. Fostul prim-ministru al Marii Britanii, Gordon Brown, fostul prim-ministru al Greciei, Giorgos Papandreou şi fostul secretar american al securităţii naţionale, Tom Ridge sunt câteva dintre personalităţile care au activat recent din această poziţie în diferite centre din cadrul Harvard Kennedy School. Eu îmi voi desfăşura activitatea în cardul programului de inovare guvernamentală al Centrului Ash, unde a mai activat recent şi fostul guvernator al statului Maryland şi primar al oraşului Baltimore, Martin O’Malley.

Centrul Ash pentru guvernanţă democratică şi inovare doreşte să avanseze excelenţa şi inovarea în domeniul guvernării şi politicii publice prin cercetare şi educaţie. Centrul îşi propune diseminarea soluţiilor inovatoare pentru a ajuta decidenţii să facă faţă provocărilor cu care se confruntă în secolul 21.

Începând cu data de 1 august 2019, voi onora acest angajament petrecând mare parte din timp în Cambridge, Massachusetts, unde voi scrie o carte pentru masteranzii şi doctoranzii de politici publice. Cartea va fi un manual alternativ bazat atât pe cunoştinţele teoretice, cât şi pe experienţa acumulată în guvernul României, ca ministru al Finanţelor şi consilier economic al fostului premier. Voi folosi în acest manual şi experienţa mea de consultant în sectorul public din alte ţări şi voi identifica cele mai bune soluţii pentru probleme mari, precum lipsa infrastructurii, modernizarea sistemelor de sănătate şi educaţie şi transformarea digitală.

A fost o decizie grea să mă întorc în Statele Unite, dar am ajuns la concluzia că în acest moment, această experienţă este binevenită atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu. Anul pe care îl voi petrece în una dintre cele mai bune şcoli de politici publice din lume îmi oferă şansa de a face o retrospectivă a activităţii mele, să analizez succesele cât şi eşecurile, astfel încât la întoarcerea în România să am mai multe soluţii care pot fi aplicate în politica românească, indiferent că voi fi în opoziţie sau la guvernare”, a scris Ioana Petrescu, pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.