Continutul Principal

Gabriel Ispas: Scrisoare deschisă pentru primarul Sectorului 4

Data: 12 august 2020

Domnului Daniel Băluță,

Primarul Sectorului 4

 

Stimate domnule primar,

Mă adresez dumneavoastră într-o problemă care nu suferă amânare: deschiderea anului școlar 2020-2021. După cum probabil cunoașteți, România traversează o perioadă tulbure, în care problemele cauzate de epidemia Covid-19 se îmbină, cu consecințe tragice, cu lipsa de performanță și competență a Guvernului Orban.

Deși începerea școlii ar trebui să fie prioritatea socială a guvernării, asistăm la un festival al declarațiilor stupide, la o lipsă de decizie și de predictibilitate care afectează deopotrivă părinții, copiii și societatea. Tabletele nu s-au cumpărat, măștile întârzie să apară, iar educația copiilor pare un moft. În acest context, vă adresez solicitarea fermă de a opri lucrările care nu sunt urgente și să vă aplecați asupra pregătirii deschiderii școlii.

Am văzut că la Cluj s-a putut! Primarul și Consiliul Local, văzând că nu au sprijin de la guvern, au decis să aloce 3 milioane de euro pentru a pregăti unitățile de învățământ, astfel încât elevii să poată veni în siguranță la cursuri din prima zi de școală! În Sectorul 4 suntem departe de a spune că suntem pregătiți pentru începerea școlii.

Vă solicit, domnule primar, să convocați de îndată Consiliul Local și să alocați sumele necesare pentru ca la data de 14 septembrie să ne bucurăm, alături de copiii noștri, de sunetul clopoțelului! Școala online este un simulacru, o inovație care va afecta pe termen lung tânăra generație! Interacțiunea copilului cu educatoarea, cu învățătoarea și cu profesorul realizează conexiunea care generează progres! Într-un sector în care se spune că interlopii au un cuvânt de spus, e nevoie de investiții în educație pentru a ne dezvolta!

Urmează o perioadă electorală, în care ne vom confrunta pe multe teme! Hai să punem educația deasupra, pentru binele părinților și copiilor din sector! Iar eu mă ofer să vă sprijin, cu competențele pe care le am, pentru a identifica toate măsurile necesare pentru acest deziderat!

Educația este cel mai de preț dar pe care îl putem oferi, hai să construim un sector educat, dacă România educată pare o himeră!

 

 

Gabriel Liviu Ispas

Coordonator PRO România Sector 4

Candidat la funcția de primar al sectorului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.