Continutul Principal

Gabriela-Maria Podașcă, candidat Pro România la europarlamentare: „Unii lideri politici din România transmit fake-news”

Data: 17 mai 2019

Candidatul Pro România la europarlamentare, Gabriela-Maria Podască, afirmă că mesajele cu retorică anti-UE transmise de unii lideri politici din România pot fi considerate fake-news și acestea trebuie imediat combătute cu argumente de cei care sunt suținători ai proiectului european.

„Există studii care arată că acest gen de informații fake-news reușesc să se propage în mediul on line de șase ori mai repede decât o informație veridică și atunci am văzut planul pe care l-a inițiat Comisia Europeană și acel cod la care destul de multe organizații profesionale au aderat.

 

Dincolo de eforturile pe care am vazut că și Facebook și Google le întreprind, inclusiv pe perioada campaniei electorale, cred că este foarte important și mesajul pe care îl transmit liderii politici pe plan intern. (…)

 

În momentul în care tu încerci să alimentezi printr-o retorică împotriva UE invocând diverse motive care nu au absolut nicio legătură cu UE, cred că și acest gen de retorică poate fi ușor catalogat ca fake-news. De aceea este foarte important ca noi cei care suntem susținători ai proiectului european să demontăm cu argumente de fiecare dată când cineva vine și ne spune că poate ne-ar fi mai bine în afara Uniunii Europene”, a spus Gabriela- Maria Podașcă, într-un interviu acordat jurnalistei Sabina Iosub.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.