Continutul Principal

Impozitare PENSII SPECIALE. Ponta: Dăm în sfârșit O SOLUȚIE. A acceptat și PNL-ul

Data: 28 mai 2020

Victor Ponta, președintele PRO România, susține că ”problema” pensiilor speciale va fi rezolvată. Mai multe consultări între partide vor avea loc zilele acestea.

Victor Ponta a intervenit în direct la România TV unde a vorbit despre un sistem de impozitare a pensiilor speciale în perioada următoare.

”PNL a venit la guvernare acum opt luni spunând că va repara nedreptățile de la pensiile speciale. După aceea și PSD-ul a venit cu proiecte de lege. Toate proiectele au fost gândite să pice la CCR. Eu am spus ceea ce cred cu adevărat că absolut toate pensiile mari, speciale sau nespeciale, peste 10.000 de lei, dar și un salariu mare, pot și trebuie să fie impozitate în plus față de pensiile și salariile mici care nu trebuie impozitate deloc. Până la urmă văd că a acceptat și PNL-ul, că spuneau că nu acceptă pentru că asta ar însemna o renunțare la cota unică, dar au acceptat și ne întâlnim în aceste zile toate partidele și rezolvăm în sfârșit într-un mod echitabil și constituțional problema pensiilor speciale și a veniturilor foarte mari obținute de la stat. (…) Sper ca până săptămâna viitoare să avem și soluția în Parlament. Se face un proiect comun, îl discutăm, îl prezentăm, îl adoptăm și în sfârșit va trece și de CCR. Dăm în sfârșit o soluție pentru o problemă uriașă care a ridicat multe dezbateri în scena publică. Rezolvăm în sfârșit și problema pensiilor parlamentarilor”, a declarat Victor Ponta.

Sursa: dcnews.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.