Continutul Principal

Ion Mocioalcă: Dincolo de orice virus, oamenii vor răbufni!

Data: 27 martie 2020

Deputatul PRO România Ion Mocioalcă spune că vremurile nu vor fi roz, atât din cauza pandemiei, cât şi din cauza că nemulţumirea oamenilor va atinge cote maxime. „Inclusiv proiectul Uniunii Europene este ameninţat“!

Deputatul cărăşean a criticat demisia ministrului Sănătăţii, Victor Costache.

„Chiar dacă imediat a fost pus un alt ministru, acestea nu sunt soluţii. Consider că Guvernul Orban este depăşit de situaţie. Acum Uniunea Europeană pune la dispoziția Statelor Membre fonduri care pot fi folosite pentru a investi în sistemele lor de sănătate – in achiziționarea de echipamente medicale și de protecție, instrumente de testare su prevenire a bolilor, pentru a asigura un mediu de lucru optim în sectorul medical și accesul la asistență medicală. Important este, acum, ca Guvernul României să se mobilizeze. Dar un Guvern cu Orban în frunte nu poate să se mobilizeze. Orban ar fi primul care ar trebuie să demisioneze. Are doi-trei miniştri buni, care pot face parte dintr-un guvern de uniune naţională, pentru că un guvern de uniune naţională, cu specialişti, poate guverna ţara pe o astfel de criză“, ne-a spus deputatul Ion Mocioalcă.

Parlamentarul susţine că lucrurile nu sunt deloc roz în ţară şi în lume, şi nici nu vor fi în perioada următoare. „Proiectul Uniunii Europene este ameninţat pentru că pe o astfel de criză au ieşit în evidenţă multe slăbiciuni ale acestei structuri. Este adevărat că ţările primesc nişte bani pentru sănătate, dar ce se va întampla cu economia? Şi aşa o ţară ca România are o economie şubredă. Iar când nu se munceşte, nu se produce, oamenii nu pot fi plătiţi. Va plăti Statul Român tot? Să fim serioşi, de unde bani? Iar până când plăteşte, ce fac firmele, ce fac oamenii? Iar asta este valabil peste tot în lume. Clar, va urma o recesiune! Şi vreau să vă mai spun ceva: dincolo de coronavirus, de economii vulnerabile, vor veni răbufnirile oamenilor. Închişi, oamenii suferă psihic, iar cei care nu au bani şi vor fi tot mai mulţi, vor avea mari frustrări“, ne-a mai spus Mocioalcă.

Totuşi, deputatul şi-a încheiat declaraţia pe ton optimist, spunând că toate trec! Si crizele trec: „Greu, dar vor trece. Omenirea se resetează. Şi România, la fel, o să vedeţi! Dar până atunci, ţara trebuie condusă, pentru că, deocamdată, totul pare un haos. Iar gravitatea fenomenului, alaturi de comunicarea proasta a autorităților, contribuie din plin la asta. Important este să nu ne pierdem speranţa“, ne-a precizat Ion Mocioalcă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.