Continutul Principal

Ion Mocioalcă: „Nu au reușit să cumpere măcar un ventilator! Măști și mănuși trebuia să fim noi pregătiți să facem!”

Data: 9 aprilie 2020

Deputatul PRO România de Caraș-Severin, secretar general al formațiunii, Ion Mocioalcă, acuză Guvernul Orban că le prezintă românilor o situație mult prea cosmetizată a coronacrizei, fiind ascunse măsurile proaste, incompetența și adevăratele interese urmărite de liberali.

„Mă deranjează anumite comparații. Comunicatorii Guvernului vin și ne spun că în România nu e la fel de rău ca în Italia. Că nu e la fel de rău ca în Spania sau Franța. Păi, noi trebuie să ne comparăm cu Estul Europei, nu cu țările care au avut zeci de milioane de turiști! Noi vorbeam de unul sau două milioane și acum dăm din colț în colț că ni se întorc românii. Noi trebuie să ne comparăm cu Polonia, cu Ucraina, cu Ungaria chiar, care economic joacă mai dur, dar mult mai bine decât noi. Comparațiile astea pe care le fac comunicatorii Guvernului chiar nu-și au rostul. Noi mai bine am fi fructificat faptul că suntem cu o lună în urma Italiei și Spaniei, am fi putut face ce trebuie”, a răbufnit Ion Mocioalcă.

Președinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților, Mocioalcă are acces și la informații pe care Guvernul omite să le prezinte public. „Nu au reușit să cumpere un ventilator! Spunem că am importat măști și mănuși. Păi măcar pe astea trebuia să fim noi pregătiți să le facem! Ventilatoarele se duc în Vestul Europei, iar în SUA cele mai mari companii s-au apucat să facă ventilatoare. Noi reparăm! Știu situația de la Caransebeș, unde sunt între trei și șase duse la reparat. Acum căutăm meșter să le repare. Noroc că mai sunt și oameni de bine care ajută la asta. Noi ne lăudăm cu 1.900 de locuri la ATI și avem funcționale până într-o mie de ventilatoare. Dacă am avea o situație ca în Italia sau Spania,  că tot îi place Guvernului să facă astfel de comparații, ce am face noi cu 1.000 de ventilatoare?!”, comentează secretarul general Pro România. 

Parlamentarul spune că e atent la situația din Caraș-Severin, că s-a implicat deja în rezolvarea câtorva probleme foarte grave și că nu e nevoie să-i solicite nimeni sprijinul. Îl oferă necondiționat! 

 

Sursa: expressdebanat.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.