Continutul Principal

Laurențiu Rebega dă de pământ cu Guvernul: Se joacă alba-neagra cu România și viitorul ei

Data: 31 ianuarie 2019

Europarlamentarul Pro România Laurențiu Rebega critică în termeni duri haosul stabilirii și adoptării bugetului pe 2019, pe care Guvernul PSD-ALDE nu pare capabil să-l poată gestiona.

Astfel, Rebega afirmă că această alcătuire a bugetului, lipsită de transparență, este bizară și ridică mari semne de întrebare:

”Nefiind economist n-aș putea să comentez cifrele pe care le dau cei de la Guvern. Există foarte mulți economiști care pun la îndoială aceste cifre. Chiar dacă acestea ar fi exacte, întârzierea cu care au fost prezentate bugetele, și cel de stat, și cel al asigurărilor sociale, ridică mari semne de întrebare. Trebuie să ne gândim că un guvern care dorește să fie performant nu poate să nu discute despre buget cu trei luni înainte de finalul anului, ceea ce nu s-a întâmplat la noi. Consider că legea bugetului este cea mai importantă pentru funcționarea anuală a țării. Nu putem avea încredere în cifrele Guvernului tocmai din cauza lipsei de transparență și punctualitate cu care au fost puse la dispoziție.

Cred că de aceea se dorește adoptarea pe repede-nainte, mizându-se pe imposibilitatea celor din Opoziție de a analiza toate capitolele într-un timp așa de scurt. Ceea ce vreau să vă spun este că Guvernul, în momentul de față, se joacă de-a alba-neagra cu România și cu viitorul ei.

Eurodeputatul nu vede cu ochi buni încercarea Guvernului de a transfera cheltuielile sociale către administrațiile locale:

Guvernul și-a dat seama că nu mai sunt bani și face tot posibilul de a găsi surse alternative pentru a acoperi găurile pe care le-au creat de-a lungul guvernării. Este aproape imposibil să crezi că un guvern care are toate datele și a acționat timp de 2 ani de zile nu știe și nu este pregătit să expună transparent, cu cifre, care sunt prioritățile și cum au fost întocmite bugetele. Într-o săptămână să discuți de diferite alocări bugetare în condițiile în care tu nici nu știi dacă motivele sunt exacte. Acesta este motivul pentru care eu cred că în momentul de față se încearcă o forțare a aprobării bugetului pentru a nu da socoteală în fața oamenilor de ce nu există bani.

Chestionat în legătură cu comportamentul primarilor la viitoarele alegeri, acum că Guvernul PSD-ALDE și-a pus în cap primarii municipiilor, Laurentiu Rebega este sigur că toată nepăsarea cu care Guvernul își tratează primarii

”Faptul că Guvernului ține cont de primari arată o nepăsare față de interesele cetățeanului. Pentru ei nu contează în momentul de față nici măcar proprii primari! Îi tratează cu dezinteres și cred că vor plăti pentru acest lucru. Sunt convins că primarii, nu numai ai lor dar și alți primari de la alte partide vor arăta că la alegerile europarlamentare trebuie să se schimbe ceva. Va fi un semnal de alarmă pe care primarii-l vor trage și cred că cel care va suferi cel mai mult va fi PSD.” a concluzionat parlamentarul european.

sursa psnews.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.