Continutul Principal

Liderii Pro România și ALDE au aprobat fuziunea: „PSD nu vrea să-i deranjeze pe Klaus Iohannis și PNL, noi vom fi alternativa!”

Data: 8 octombrie 2020

Conducerile Pro România și ALDE au decis, joi, să fuzioneze pentru a candida împreună la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a spus că noua formatiune este o necesitate pe scena politica pentru a exista o alternativa la viitoarea putere PNL-USR-UDMR-PMP.

„PSD nu vrea sa fie un partener in opozitie fata de Iohannis si PNL. Au mers si merg pe ideea unui blat plitic, accepta sa fie un sac de box pe care il lovesc penelistii pe rand. Si noi si ALDE ne-am dorit si la locale si parlamentare sa facem o alianta prin care sa dam jos Guvernul Orban si sa-i invingem in alegeri. De fiecare data de la lideri PSD au venit pretexte. Vor sa piarda, nu vor sa deranjeze, vor sa faca non-combat. Noi ne vom lupta cu PNL, cu Klaus Iohannis, cu USR”, a declarat Victor Ponta.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus că noua formatiune va fi una „de centru, de factura social-liberala”. „Vom asigura echilibru, vom juca rolul unei busole pe scena politica, pentru ca exista tendinte de derapaje grave la actuala putere”, a indicat Tăriceanu.

Surse apropiate negocierilor spun ca noul partid se va numi ”Pro România Social-Liberal”.

Liderul noului partid va fi Victor Ponta, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu va fi președintele Consiliului Național, adică omul numărul 2 în partid și cel care va avea în coordonare mai multe structuri ale partidului nou înființat.

În ceea ce privește organizarea în teritoriu, se va merge pe un sistem de co-președinție, cu un lider de la Pro România și unul de la ALDE.

După ce vor fi stabilite chestiunile de principiu, ”nunta” va fi oficializată în cadrul câte unui Congres organizat separat și ulterior un prim Congres al noului partid.

 

Sursa: stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.