Continutul Principal

Mihaela Huncă, deputat Pro România, SOLICITARE pentru noul ministru al sănătății

Data: 26 martie 2020

Într-un comunicat transmis redacției, parlamentarul solicită luarea de măsuri urgente pentru protejarea personalului medical:

“Medicii, singurul nostru sprijin în lupta cu noul coronavirus, cei  în care ne punem speranţa să ieşim cu bine din această epidemie, în loc să fie printre cei mai protejați, își pun în pericol viețile zi de zi. În spitale nu sunt suficiente echipamente de protecție, iar cele existente nu sunt eficiente”

“Am solicitat Ministerului Sănătăţii dotarea spitalelor cu echipamente de protecţie pentru întreg personalul medical, cu atât mai mult pentru cel care tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Ministrul Sănătăţii este cadru medical şi, în mod normal, ar trebui să fie  la curent cu realitatea din spitalele din ţară. Colegii domnului ministru, medicii, asistentele şi infirmierele spun că își riscă viețile: în spitale nu sunt suficiente echipamente de protecție, iar cele existente nu sunt eficiente, susţine deputatul Mihaela Huncă.

Deja suntem din păcate, pe un loc fruntaş în lume în ceea ce priveşte numărul cadrelor medicale infectate.

“Gândiți-vă că medicii sunt mai expuși, în mod repetat. În Italia şi alte state unde existau echipamente adecvate de protecţie, nu câteva perechi de mănuşi şi o mască, s-a infectat 10-20 la sută din personalul medical. Să ne aşteptăm în aceste condiţii ca spitalele să rămână fară o mare parte din personalul medical în plină pandemie de COVID 19?

Aştept ca Ministerul Sănătăţii să răspundă solicitării mele şi să  comunice când şi ce măsuri se vor lua pentru dotarea spitalelor cu echipamente de protecţie pentru întreg personalul medical, cu atât mai mult cel care tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus”,a încheiat deputatul Pro România.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.