Continutul Principal

Mihai Tudose a EXPLODAT pe tema referendumului – Cere CAZIER prin lege pentru toți cei care vor să ocupe funcții de demnitate publică

Data: 20 martie 2019

Fostul premier Mihai Tudose a afirmat miercuri că ar fi trebuit să adopte o ordonanţă care să stabilească faptul că persoanele care au cazier pe anumite fapte săvârşite cu intenţie să nu poată să ocupe funcţii de demnitate publică.

El a fost întrebat la Parlament despre un eventual referendum pe teme de justiţie organizat în ziua alegerilor europarlamentare, 26 mai, aşa cum a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

„Este atributul domniei sale (al lui Klaus Iohannis – n.r.), dar este un subiect care ar trebui închis. Am mai spus-o public – şi înainte de a fi prim-ministru, şi când am fost premier – şi poate trebuia să fac o ordonanţă atunci ca să închidem subiectul. Nu poţi să ai nevoie de cazier pentru a fi paznic la o bancă în parc şi să nu ai nevoie de cazier, să nu fie necesar când ocupi o funcţie de demnitate publică”, a spus Mihai Tudose.

Întrebat dacă îl lăsa PSD să dea o astfel de ordonanţă, el a răspuns: „Nu cred că mă lăsa partidul”.

Şeful statului a declarat marţi că este ”aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

sursa stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.