Continutul Principal

Mihai Tudose, acuzaţii grave: Liviu Dragnea, presiuni pentru vânzarea Loteriei Române încă din 2017

Data: 5 aprilie 2019

Guvernul a decis, miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, că Loteria Română va putea face parte din Fondurile suverane de dezvoltare şi investiţii. Fostul premier Mihai Tudose dezvăluie, într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO, că au existat încă din 2017 presiuni din partea lui Liviu Dragnea pentru privatizarea Loteriei.

 

Mihai Tudose relatează că, în perioada în care era prim-ministru, a avut mai multe discuţii cu liderul PSD despre situaţia Loteriei Române, de faţă cu alte persoane. După mai multe discuţii în care Dragnea s-a plâns de problemele de la Loteria Română, premierul Tudose, alături de vicepremierul Ciolacu şi ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, au decis efectuarea unor verificări, pentru a se stabili situaţia companiei. La scurt timp, au apărut în presă informaţii că Marcel Ciolacu ar avea „interese” la Loterie, simultan cu alte semnale că demersul guvernului a lovit în grupuri interesate în compania de stat, mai relatează Mihai Tudose.

„Loteria Română e o maşină de făcut bani. Trebuie să fie rezolvate problemele şi să rămână la stat, nu să ajungă la diverşi băieţi”, a afirmat fostul premier, adăugând că includerea Loteriei în FSDI ar echivala cu o privatizare mascată.

 

Pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de miercuri a Guvernului s-a aflat, la propunerea Ministerului Finanţelor, un proiect de ordonanţă de urgenţă,â pentru modificarea OUG 59/1999, privind înfiinţarea Companiei Naţionale ‘Loteria Română’, precum şi pentru modificarea şi completarea OUG 100/2018 pentru reglementarea unor măsuri privind cadrul general aplicabil Fondurilor suverane de dezvoltare şi investiţii. ”Practic, prin această modificare Compania Naţională ‘Loteria Română’ va putea face parte din Fondurile suverane de dezvoltare şi investiţii”, a precizat Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, la finalul şedinţei Executivului.

Sursa Stiripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.