Continutul Principal

Mihai Tudose face praf Ordonanța lui Teodorovici și îl ia peste picior pe Dragnea: ‘Acum este inaplicabilă. Să vedem dacă îi trebuie și ei vitamina D’

Data: 6 februarie 2019

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, miercuri, că Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 privind taxa pe lăcomie este inaplicabilă, iar „lipsa banilor” reprezintă motivul pentru care se întârzie adoptarea bugetului pe 2019, conform agerpres.ro.

Întrebat dacă ordonanţa trebuie modificată, Tudose a spus: „Eu cred că ar fi trebuit să o discute înainte, aşa cum este acum este inaplicabilă”.
El a adăugat că şi coaliţia de guvernământ spune că trebuie modificat actul normativ.

„O recunoaşte toată lumea, o recunoaşte chiar coaliţia de guvernământ pentru că spune: o să o mai discutăm. Păi, nu era foarte bună acum o lună şi ceva, nu era superbă, nu salva ţara? (…) Ordonanţa produce efecte deocamdată proaste. În primul rând, a fost construită acea himeră de buget – pe care o vedem şi nu e – pe această taxă, care nu se aplică, care nu produce efecte, taxa fiind proastă. Înţeleg că s-a făcut acum un comitet la nivelul Băncii Naţionale să analizeze, să vedem dacă e bună, dacă îi trebuie şi ei vitamina D sau alte vitamine”, a susţinut Tudose, la Palatul Parlamentului.

Fostul premier, care a demisionat recent din PSD şi a trecut la Pro România, a afirmat că „lipsa banilor” reprezintă motivul pentru care se întârzie adoptarea bugetului pe 2019.

„Nu sunt bani. Este o himeră şi, atunci, orice lună care trece funcţionează pe bugetul de anul trecut, adică mult mai scăzut decât este necesar şi salvează cheltuielile de anul acesta. Uitaţi-vă la mult invocatele creşteri şi investiţii că sunt himere, sunt credite de angajament şi, dacă mergi pe credite de angajament şi vine bugetul în aprilie, până încep procedurile vine toamna şi nu mai poţi să investeşti nimic şi o să spună: uite nu ai cheltuit”, a explicat Mihai Tudose.

El a menţionat că, în mandatul său de prim-ministru, bugetul pentru 2018 a fost făcut în 2017. „Bugetul s-a discutat la Guvern, nu la partid, nu la Camera Deputaţilor, pentru că e atributul Guvernului. Atunci ţara avea premier, acum nu ştiu pe unde e”, a adăugat Tudose.

sursa stiripesurse.ro

  1. Suntem de risul curcilor.
    Avem PRESEDINTIA UNIUNII EUROPENE SI nu Avem Buget pe anul 2019 si suntem in luna Februarie.
    Asa este cind avem PRIM Ministru Analfabet si Agramat,La Finante un Personaj care a facut Facultatea la Distanta ,iar Consilierul Primului Ministru Condamnat la 8 ani inchisoare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.