Continutul Principal

Mihai Tudose, prima zi ca EUROPARLAMENTAR | Din ce comisii ale Parlamentului European va face parte fostul premier

Data: 4 iulie 2019

Parlamentul European, ales in urma scrutinului desfasurat la sfarsitul lunii mai, s-a reunit la Strasbourg, marti, in prima sedinta, urmand ca eurodeputatii sa hotarasca prin vot, in cursul zilei de miercuri, cine va fi presedintele legislativului european pentru urmatorii doi ani si jumatate. Sesiunea inaugurala a fost condusa de Antonio Tajani (PPE), presedintele Parlamentului in legislatura trecuta.

Fostul parlamentar brailean Mihai Tudose (ProRomania) a participat la sedinta, incepandu-si astfel, in mod oficial, mandatul de europarlamentar. Tudose va fi, cel mai probabil, membru titular in Comisia „Comert International” (INTA) si membru supleant in Comisia „Afaceri economice si monetare” (ECON).

Parlamentul European va decide, tot miercuri, cand isi va alege presedintele si cei 14 vicepresedinti, si asupra comisiilor parlamentare si a numarului de deputati din fiecare comisie.

„Mi-am exprimat optiunile pentru comisii si in functie de modul in care pot ajuta Romania. Astazi (n.r. marti) a fost un moment solemn, urmand ca apoi, miercuri si joi, sa incepem activitatea propriu-zisa, inclusiv sa alegem presedintele si vicepresedintii Parlamentului European”, a declarat Tudose.

61% dintre eurodeputati sunt la primul mandat, cea mai mare proportie de paana acum, in timp ce 40% sunt femei, un procent mai mare in comparatie cu 2014 (37%).

Sursa: debraila.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.