Continutul Principal

Mircea Ursache acuză ASF că s-a transformat în complice şi tăinuitor

Data: 27 aprilie 2020

Mircea Ursache, vicepreşedinte al ASF până în decembrie 2018, a examinat diagrama publicată joi de ziarul BURSA (articolul „Dormi liniştit ASF! Lakis lucrează pentru tine!”, în care am prezentat legăturile dintre SIF1, SIF4 şi unsprezece fonduri de investiţii cu care se coordonează în acţiuni agresive contra SIF5), după care a declarat ziarului BURSA:

„În lipsa deciziei ASF (sună a favorizare şi complicitate) este necesar ca instituţia statului abilitată să combată infracţionalitatea economică, să demareze cercetări, deşi ASF era obligată prin lege să o sesizeze. Lucrurile, aşa cum se prezintă, sunt de o mare gravitate şi se înscriu în conduita ASF de a se transforma din reglementator şi supraveghetor, în tăinuitor (cel puţin) sau favorizator, aşa cum se întâmplă în asigurări. Dar să nu uităm că o instituţie atât de obedientă faţă de Dragnea, Vâlcov, Socol ş.a. nu poate decât să răspundă la sarcinile politicului. Vin vremuri grele pentru membrii Consilului ASF, mai rele decât coronavirusul”.

Declaraţia lui Ursache intervine într-un moment încins.

Complicitatea ASF cu iniţiativele cuplului Lakis-Drăgoi

ASF pare că şi-a pierdut cârma profesională şi morală, favorizând cuplul Lakis-Drăgoi de la SIF Banat Crişana (în care Lakis este un fost infractor condamnat, dar rămas nepedepsit de ASF, pe piaţa de capital), care, după cum o arată diagrama din BURSA menţionată mai sus, coordonează fonduri de investiţii finanţate cu banii propriului SIF, în vizibile planuri de expansiune a dominaţiei lor asupra SIF Oltenia, (după ce Lakis izbutise anexarea SIF Muntenia, înainte de condamnarea sa).

Toată lumea vede acţiunea coordonată.

ASF refuză să califice asta drept concertare, invocând chestiunea de jure (teoretică) că administratorul unui fond de investiţii ar fi fiind independent de investitorii săi în deciziile de investiţii pe care le ia.

În mod explicit, ASF nu vrea să evalueze situaţia de facto, care este izbitoare – de exemplu, administratorul fondului FIA Certinvest Acţiuni nu are niciun cuvânt de spus în faţa cuplului Lakis-Drăgoi, pentru că ei conduc SIF Banat Crişana, astfel domină SAI Muntenia Invest (pe care SIF Banat Crişana îl deţine în proporţie de 99,9%), astfel că decizia de investiţii a SIF Muntenia este tot sub influenţa cuplului Lakis-Drăgoi, iar investitorii în fondul FIA Certinvest Acţiuni sunt, în proporţie de 100%, SIF Banat Crişana şi SIF Muntenia, adică la picioarele cuplului… Lakis-Drăgoi.

Cum ar putea administratorul FIA Certinvest Acţiuni să ia decizii fără acordul cuplului Lakis-Drăgoi, când el este administrator cu acordul cuplului Lakis-Drăgoi?!

Dar acesta este doar unul dintre exemple.

El este de ajuns să demonteze justificarea ASF.

Dar, există un snop de alte zece fonduri similare cu FIA Certinvest Acţiuni.

Una e să fie unul, alta e să fie unsprezece.

Clonarea situaţiei de la FIA Certinvest Acţiuni, în alte zece fonduri de investiţii (deţineri în proporţii diferite) dovedeşte un mod de operare unitar al cuplului Lakis-Drăgoi.

Prin caracterul sistematic, modul de operare probează coordonarea.

Coordonarea conduce la concertare.

Este ilegal.

ASF nu vrea să vadă asta.

ASF lasă cuplul Lakis-Drăgoi să voteze cu 28,4%, în AGA la SIF Oltenia.

 

Sursa: bursa.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.