Continutul Principal

După incidentul grav din Brăila, Victor Ponta anunță că inițiază un proiect de lege

Data: 12 noiembrie 2018

62000527

Partidul Pro România va promova un proiect care să corecteze o lacună o legislaţiei, sancţionând portul de arme albe în locuri publice, nu doar la evenimentele publice, a declarat preşedintele formaţiunii, Victor Ponta.

Am fost la Brăila cu colega noastră deputat, doamna Meiroşu, şi am anunţat un proiect, o modificare, de fapt, prin care se înăspresc regulile legate de portul de arme albe.

Am mers săptămâna trecută, am obţinut şi sper să obţinem semnături de la toate grupurile politice. De la PSD nu au curaj să semneze proiectul alături de noi, ceilalţi, dar după cum vedeţi, actele de violenţă se înăspresc, iar poliţia trebuie să aibă sprijinul legislativ pentru a interveni preventiv, nu după ce se întâmplă diverse atacuri şi după ce se întâmplă tragedii”, a arătat Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Deputatul a menţionat că această “scăpare” a legii a fost semnalată de către reprezentanţi ai poliţiştilor.

Acum, pe legea actuală, dacă umbli cu sabia după tine – dacă nu ai folosit-o sau nu eşti la un eveniment organizat – nu îţi poate face nimic jandarmul sau poliţistul. Ideea celor care umblă cu săbii, bâte şi alte cuţite de acest gen cred că ţine de junglă, nu de o societate normală şi trebuie să le dăm poliţiştilor şi jandarmilor partea legislativă ca să poată să intervină”, a mai spus el.

Ponta a arătat că proiectul are susţinere din partea tuturor grupurilor parlamentare, mai puţin a PSD.

“Le e frică (celor de la PSD – n.r.) să semneze cu noi. Ceilalţi au semnat, din toate grupurile. Ei sunt de acord, dar le e frică. Ştiţi cum e la PSD, e cu frică mare”, a adăugat deputatul.

Duminică, un bărbat din Brăila a rănit 10 persoane.

Șapte dintre victime au fost atacate în parcarea mall Brăila, doi pietoni au fost loviți pe centura oraşului, iar un alt bărbat a fost înjunghiat, după care i s-a furat maşina.

 

Sursa: Agerpres

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.