Continutul Principal

Europarlamentarul român, Laurențiu Rebega, după adoptarea rezoluției

Data: 13 noiembrie 2018

Laurentiu-Rebega-810x561

Europarlamentarul român, Laurențiu Rebega, a comentat decizia Parlamentului European de a adopta rezoluția cu privire la statul de drept din România.

„Orice acțiune nesăbuită a actualului Guvern ne poate duce până într-acolo încât se poate cere activarea articolului 7. Vreau să fac două remarci:este foarte important să știm că această rezoluție a fost în mare parte centrată politic pentru că a plecat de la o intenție vădit politică de a penaliza pe cineva care nu s-a supus direct ordinelor venite de la Bruxelles. O persoană care nu cunoaște ce se întâmplă în România și citește această rezoluție poate avea impresia că suntem o țară chiar bananieră. O țară bananieră va fi pedepsită fiindcă nu știe să se guverneze. Din fericire în momentul de față România nu arată chiar ca o țară bananieră, dar avem un guvern care conduce ca și cum am fi într-o țară bananieră.

Este important de știu că există îngrijorări foarte mari, fiindcă suntem o țară ce o să preluăm președinția Uniunii Europene în doar două luni. Aceste rezoluție pică nepotrivit iar lumea nu mai înțelege că România poate fi guvernată de actualul Guvern sau chiar deloc.

Problema este din nefericire în România. Indiferent de situație sau cum ar fi trebuit pusă problema nu este treaba noastră dar ar trebui să primească un răspuns pe cât de clar pe atât de unidirecționat: România este o țară pro europeană și vrea să participe la construcția UE, dar să fie respectată. Din nefericie prin această rezoluție pierde în primul rând România.”, a comentat Laurențiu Rebega, în direct la B1TV.

Vă reamintim că plenul Parlamentului European a adoptat marţi, 13 noiembrie, rezoluţia cu privire la statul de drept din România. Au fost 473 de voturi pentru, 151 împotrivă şi 40 de abţineri.

Sursă Știripesurse.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.