Continutul Principal

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, va trebui să explice în Parlament de ce a suspendat posiblitatea atacării la Curtea Constituțională a ordonanțelor de urgență cât timp a fost în concediu

Data: 23 octombrie 2018

comisia-pentru-drepturile-omului

Comisia pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale a decis, marți, la propunerea deputatului de Suceava Pro România Cătălin Nechifor, invitarea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pentru a da explicații legate de situația intervenită în condițiile în care există controverse privind plecarea sa în concediu de odihnă fără să desemneze o persoană din instituție care să exercite prerogativele în această perioadă.

Nechifor a explicat că având în vedere controversele create în spațiul public, referitoare la OUG 92/2018 privind modificările la legile justiției, dar și la situația creată de plecarea Avocatului Poporului în concediu, a solicitat invitarea lui Victor Ciorbea în Comisia pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale, de îndată ce Avocatul Poporului se va întoarce din vacanță.

Nechifor anunțase încă de vineri, în cadrul unei intervenții televizate, că va face această solicitare.

 

El a a precizat că Victor Ciorbea nu a lăsat pe nimeni în locul său care să poată sesiza Curtea Constituțională în privința ordonanțelor de urgență, fiind singura instituție care poate ataca constituționalitatea unor ordonanțe de urgență.

„Tocmai pe acest subiect, marți, la Comisia pentru drepturile omului, îl voi convoca pe Victor Ciorbea să se prezinte în fața comisiei să explice dacă a făcut procedural ceea ce trebuia și dacă în această perioadă românii au avut de suferit pentru că nu are cine face sesizări la CCR”, a declarat Nechifor la România TV. (N.B.)

Sursa newsbucovina.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.
Comentariul va fi reținut pentru moderare.

Câmpul este obligatoriu.
Câmpul este obligatoriu.
Adresa de e-mail este incorectă.

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.

ABONEAZĂ-TE LA NOUTĂȚILE PRO ROMÂNIA

Prețuim și respectăm datele cu caracter personal. Pentru mai multe informații, citește Politica de confidențialitate.